Pon17122018

Posljednje izmjene02:55:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo POPLAVA (VIDEO I FOTO) Vatrogasci branili kuće

Ostale vijesti

POPLAVA (VIDEO I FOTO) Vatrogasci branili kuće


Iza vatrogasaca s područja grada Lepoglave naporan je dan i noć tijekom kojih su se na više mjesta, na cijelom gradskom području, borili s vodom koja se uslijed obilnih oborina izlijevala iz korita potoka i prijetila kućama i gospodarskim objektima. Najkritičnije je bilo na području Žarovnice i u Višnjici gdje su gradili zečje nasipe zaustavljajući prodor vode u kuće. 

Posla su vatrogasci imali tijekom cijelog dana, a najviše u večernjim satima kada su angažirani vatrogasci iz triju dobrovoljnih vatrogasnih društava s gradskog područja – DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice.

Zečji su nasipi izgrađeni kod nekoliko kuća u Žarovnici i Višnjici, koje se nalaze u blizini lokalnih potoka koji su se zbog obilne kiše izlili. Pomoć u tehnici vatrogascima su, dovozeći vreće s pijeskom, pružile tvrtke Lomi i TTG iz Višnjice.

U Žarovnici – na ulasku u Žarovnice iz smjera Sutinske i Višnjici - na izlasku iz Višnjice prema Sutinskoj, potok se tijekom dana izlio na županijsku prometnicu. Promet nije bio prekidan, no oko ponoći vožnja automobilima tim dionica bila je otežana i rizična.

Na pojedinim mjestima došlo je do izlijevanja rijeke Bednje i plavljena okolnih površina. Najveće probleme ovog su puta stvarali potoci bujičari koji su se izlijevali na cijelom gradskom području i plavili brojne površine ugrožavajući kuće i druge objekte.