Pon17122018

Posljednje izmjene02:55:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Zatvara se matični ured u Lepoglavi

Ostale vijesti

AKTUALNO Zatvara se matični ured u Lepoglavi


Kako stvari stoje, Lepoglava će ostati bez matičnog ureda. Planovi racionalizacija brojnih službi, ustanova, tvrtki, ... dovode do toga da građani ostaju bez usluga koje su imali u svojim mjestima stanovanja. Ne tako davno Višnjica je ostala bez poštanskog ureda, a sada je najavljeno ukidanje matičnog ureda u Lepoglavi.

Ta se mogućnost sve češće spominjala, a na posljednjem Gradskom vijeću ta su nagađanja potvrđena.

Na pitanje vijećnika Milana Pavlekovića zatvara li se matični ured u Lepoglavi, gradonačelnik Marijan Škvarić otkrio je da je, nakon upita o najavama zatvaranja ureda upućenog iz Grada Lepoglave, prvo Ministarstvu uprave, a potom Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji koji kao regionalni ured odlučuje o budućnosti ureda na svom području djelovanja, iz županijskog Ureda državne uprave stigao odgovor da se matični ured u Lepoglavi pripaja matičnom uredu u Ivancu što znači da se ured u Lepoglavi zatvara.
- Zatražio sam sastanak s voditeljicom Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji na kojem ću obrazložiti potrebe za ostankom matičnog ureda u Lepoglavi – najavio je poteze koje Grad planira poduzeti kako bi spriječio zatvaranje matičnog ureda u Lepoglavi.