Pon17122018

Posljednje izmjene02:55:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo SURADNJA U Višnjici održani 36. sportski susreti PP Ivanec i PP Ptuj

Ostale vijesti

SURADNJA U Višnjici održani 36. sportski susreti PP Ivanec i PP Ptuj


37 godina traje tradicija okupljanja i druženja djelatnika Policijske postaje Ivanec i Policijske postaje Ptuj. U okviru tih druženja, koja naizmjenično organiziraju navedene dvije policijske postaje, održavaju se i sportski susreti koji su ove godine doživjeli svoje 36. izdanje. Naime, sportski susreti nisu, zbog ratnih prilika, održani samo 1991. godine.

Ovogodišnje je druženje održano na blagdan svetog Mihaela, nebeskog zaštitnika policije. Održano je u Višnjici gdje se okupio velik broj djelatnika dviju policijskih postaja kojima je riječi dobrodošlice ispred domaćina uputio zapovjednik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak.
- Drago mi je da se ponovno vidimo i nastavljamo s tradicijom kakve nema u Hrvatskoj, a vjerujem niti u Sloveniji – istaknuo je tom prigodom Divjak koji je policijskim djelatnicima ujedno čestitao i Dan policije. Pozdrave je okupljenim policajcima uputio i zapovjednik Policijske postaje Ptuj Boris Železnik također izrazivši zadovoljstvo dugovječnošću tradicije druženja policajaca dvije policijskih postaja susjednih država.

S obzirom na to da su ovogodišnji susreti održani u Višnjici, na području grada Lepoglave, nazočne je pozdravio i zaželio im ugodan boravak na gradskom području zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.
- Iako vas razdvaja granična crta svi ste vi kao jedan kad postoji određen problem koji treba riješiti – istaknuo je zamjenik gradonačelnik Kovač

Policajci su se uz druženje nadmetali u tri discipline – u nogometu u kojem su nakon neriješenog rezultata boljim izvođenjem sedmeraca slavili policajci iz Policijske postaje Ptuj, zatim u vatrogasnoj štafeti u kojoj su bili bolji domaćini, te u gađanju iz zračne puške koja je odredila konačnog pobjednika 36. sportskih igara PP Ivanec i PP Ptuj, a to je PP Ivanec, čiji su djelatnici bili precizniji u gađanju mete.

Druženje je nakon sportskog dijela nastavljeno u lovačkom domu u Višnjici.