Uto22012019

Posljednje izmjene07:40:02 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo ZAŠTITA I SPAŠAVANJE Obuka za članove stožera Civilne zaštite

Ostale vijesti

ZAŠTITA I SPAŠAVANJE Obuka za članove stožera Civilne zaštite


Područni ured Varaždin Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Lepoglavi je proveo obuku članova Stožera civilne zaštite grada Lepoglave te općina Bednja i Klenovnik. Cilj obuke je bio upoznavanje i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u radu stožera civilne zaštite koji kao operativna snaga civilne zaštite za slučaj katastrofe ili velike nesreće upravlja kriznim događajima na razini lokalne samouprave.

Stožer civilne zaštite stručno je, operativno i koordinacijsko tijelo za provođenje mjera i aktivnosti civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama.

- Grad Lepoglava između svih zaduženja, nadležnosti i obaveza, odgovoran je i za sigurnost građana u kriznim situacijama. Bilo da se radi o velikoj opasnosti, katastrofi ili drugoj ugrozi, o sigurnosti građana Grad brine kroz svoj Stožer civilne zaštite. Kako bi odgovornije, sigurnije i stručnije obavljali poslove zaštite i spašavanja naših građana sudjelovali smo na edukacije za članove stožera Cicvilne zaštite. Ne samo što smo se osposobljavali o postupanjima u kriznim situacijama i protokolu za isto već smo i revidirali postojeće dokumente koji definiraju način tog postupanja. Kao načelniku Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave drago mi je vidjeti da su članovi našeg stožera iskusni spasitelji svatko u svojoj domeni što ulijeva dodatnu sigurnost nama laicima u obavljanju ovog odgovornog posla – poručio je zamjenik gradonačelnika, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.