Sri27032019

Posljednje izmjene06:31:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo OPASNOST OD POPLAVE Zbog opasnosti od poplava žurne službe stavljene u stanje pripravnosti

Ostale vijesti

OPASNOST OD POPLAVE Zbog opasnosti od poplava žurne službe stavljene u stanje pripravnosti


Kao što je i najavljeno, živa se u termometrima podigla u značajan plus te je počelo naglo topljenje velikih količina snijega što je pak prouzročilo opasnost od poplava. Budući da se razina vode u potocima i rijekama značajno diže, na područjima kojima prolaze započele su pripreme za zaštitu od poplava.

Na području grada Lepoglave još u ponedjeljak sve su službe dignute u stanje pripravnosti, a danas je iz Centra 112 proglašena uspostava pripremnog stanja obrane od poplava i to na cijelom području uz rijeku Bednju, na takozvanom branjenom području BP 20. Između ostalih, u stanje pripravnosti stavljeni su vatrogasci, a radnici zaposleni na javnim radovima započeli su s punjenjem vreća s pijeskom za slučaj potrebe gradnje zečjih nasipa.

Voda je već poplavila neke podrume te su morali intervenirati vatrogasci.

Građani su pozvani da, s obzirom na najavljenu opasnost od poplava, iz svojih podruma sklone vrijedne stvari te da u slučaju da zatrebaju pomoć da se obrate nadležnim službama na 112 ili 193.