Sri23012019

Posljednje izmjene11:37:15 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KLIZIŠTA (FOTO I VIDEO) Naselje Hudini u Višnjici odsječeno od ostatka svijeta

Ostale vijesti

KLIZIŠTA (FOTO I VIDEO) Naselje Hudini u Višnjici odsječeno od ostatka svijeta


Rano jutros (nedjelja, 11. ožujka) odron zemlje zatrpao je jedinu cestovnu komunikaciju naselja Hudini u Višnjici s ostatkom grada Lepoglave. Naime, uslijed naglog topljenja snijega velike količine vode, koje su prodrle u zemlju, uzrokovale su klizište koje je u zatrpao lokalnu nerazvrstanu cestu zbog čega su stanovnici zaselka Hudini u visinskom dijelu Višnjice ostali bez jedine cestovne komunikacije. Kako se to dogodilo za vikend odsječeni od svijeta su uz žitelje navedenog naselja ostali i vikendaši koji vikendima posjećuju svoj rodni kraj.

Na teren su izašle gradske službe, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić, ujedno i predsjednik MO Gornja Višnjica na kojem je području došlo do klizišta, te su s predstavnikom tvrtke TTG iz Višnjice, Tomicom Zgrebecom, tvrtkom koja održava lokalne nerazvrstane ceste na gradskom području, dogovorili hitnu privremenu sanaciju klizišta odnosno što brže probijanje cestovne komunikacije kako bi žitelji naselja Hudini i vikendaši mogli svoje automobile odvesti na područje koje nije ugroženo klizištima odnosno kako bi mogli u ponedjeljak otići na posao i vratiti se kućama.

Na žalost, ne samo u navedenom zaselku, došlo je do klizanja tla na još nekoliko lokacija na području grada Lepoglave, većinom na području Višnjice te u Kameničkom Podgorju.