Pon17122018

Posljednje izmjene02:55:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo OBILJEŽEN DAN ŽENA Zasebne proslave Dana žena organizirale članice gradskih organizacija SDP-a i HNS-a

Ostale vijesti

OBILJEŽEN DAN ŽENA Zasebne proslave Dana žena organizirale članice gradskih organizacija SDP-a i HNS-a


Dan žena u gradu Lepoglavi slavio se na dvije zasebne proslave – na proslavi u Lepoglavi koju je organizirao Forum žena SDP-a Lepoglava te na proslavi u Žarovnici koju je organizirala Ženska inicijativa Podružnice HNS-a Lepoglava.

Forum žena SDP-a Lepoglave Međunarodni je dan žena obilježio druženjem u restoranu u Lepoglavi. To je već 21. druženje koje ovim povodom organizira Forum žena SDP-a Lepoglave.
Na druženju se okupilo 200-tinjak žena. Najbrojnije su bile radnice iz lepoglavskih tekstilnih tvrtki. Pridružile su im se i druge radnice, no ono što je posebno razveselilo organizatore jest činjenica da je nemali broj žena na druženje stigao u vlastitom aranžmanu.
Čestitke je ženama za njihov dan uputila predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar.
Večeras pustimo stranačka opredjeljenja i politiku, večer ste bitne samo vi, jer sve smo mi žene, nevažno koja boja dominira. Ovo je večer u kojoj zaboravite na brige oko djece, muževa, šefova, kućanskih poslova i svih drugih sitnica koje Vas more, ali ne zaboravite, svaki je dan bitka za ravnopravnost spolova i upravo zbog svih tih razlika koje muškarci rado spominju, da smo slabiji i nježniji spol, da smo krhke i blage, popustljive i da nemamo autoriteta, baš zbog toga potrebno je dokazati im suprotno. Svih ovih godina prikupljali smo donacije  i različite ljude uveseljavali poklonima, zato smo ove godine odlučili učiniti nešto da vam zahvalimo na darežljivosti proteklih godina i proslaviti ovaj dan bez donacija, već ćemo mi nagraditi vas –kazala je Ružica Kučar.
Već tradicionalno, druženje je imalo i humanitarnu notu. Naime, i ove su se godine prikupljali dobrovoljni prilozi za pomoć radu Udruge „Ivanečko sunce“ . Prikupljeno je 1.966 kuna

Ženska inicijativa HNS-a Lepoglava, svoje peto druženje povodom Dana žena organizirala je u Žarovnici. Na početku druženja prisutne je pozdravila predsjednica ŽI HNS-a Lepoglava Marija Ribić, a svim ženama čestitku povodom njihovog dana uputio je i predsjednik Podružnice HNS-a Lepoglava Milan Pavleković.
-Velika mi je čast što je ova naša proslava postala tradicija. Već petu godinu organiziramo druženje povodom Dana žena, svake godine na proslavi je sve više žena, a ono što me najviše veseli je činjenica da u obilježavanju ovog Dana ne sudjeluju samo članice i simpatizerke HNS-a već i žene iz drugih političkih stranaka – istaknula je Ribić.