Sri27032019

Posljednje izmjene06:31:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Župan poručio da sanacija objekta Doma zdravlja u Lepoglavi, s ugradnjom lifta, kreće početkom iduće godine

Ostale vijesti

AKTUALNO Župan poručio da sanacija objekta Doma zdravlja u Lepoglavi, s ugradnjom lifta, kreće početkom iduće godine


Dugo se vremena u Lepoglavi ističe problem nedostatka lifta u objektu Doma zdravlja koji bi korisnicima ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kao i drugim pacijentima, omogućio lakši dolazak na terapije odnosno lakši pristup liječničkim uslugama.

Nakon višegodišnjih nastojanja gradskih vlasti da se bilo samostalno ili u suradnji s Domom zdravlja Varaždinske županije, u čijem je vlasništvu objekt Doma zdravlja u Lepoglavi, riješi taj problem, pronašlo se rješenje i to u okviru projekta kojemu je svrha povećati i dostupnost i raznovrsnost usluge primarne zdravstvene zaštite kroz ulaganje u opremu i uređenje infrastrukture, a kojeg je Varaždinska županija u prvoj polovici 2017. godine prijavla na natječaj, na operativni program "Konkurentnost i kohezija". Riječ je o projektu koji obuhvaća opremanje i uređenje domova zdravlja na području Varaždinske županije pa tako i objekta Doma zdravlja u Lepoglavi.

Projekt je dobio zeleno svijetlo i 5. listopada prošle godine župan Varaždinske županije, Radimir Čačić je potpisao ugovor o dodijeli 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će se iskoristiti za opremanje i uređenje domova zdravlja na području Varaždinske županije. Tim je projektom za uređenje i opremanje Doma zdravlja u Lepoglavi namijenjeno 601.000 kuna koje će se utrošiti za izgradnju dizala te ugradnja ulaznih automatskih kliznih vrata, uređenje ulaznih stepenica te opremanje pedijatrijske i fizikalne ambulante.

Ugradnja lifta iduće godine

Iako je od potpisivanja ugovora o dodijeli sredstava za provedbu navedenog projekta prošlo sad već više od godine dana radovi u objektu Doma zdravlja u Lepoglavi još nisu počeli. Brojni su upiti građana zašto projekt stoji. Pitanje postavljeno i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Lepoglave.
- Grad Lepoglava sam je napravio projekt za ugradnju lifta te ga ustupio Domu zdravlja i Varaždinskoj županiji koji su ga zajedno s ostalim sličnim projektima prijavili na natječaj i dobili sredstva za njegovu realizaciju. Ove je godine projekt trebao biti realiziran. Od Županije smo tražili da nas se obavijesti o tome zašto projekt još nije ni krenuo, ali službeni odgovor nismo dobili – rekao je tada lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić odgovarajući na vijećničko pitanje.

Za nedavnog posjeta župana Varaždinske županije, Radimira Čačića Zlogonju, ispred portala Lepoglava.net postavili smo mu pitanje kad će krenuti radovi na uređenju objekta Doma zdravlja u Lepoglavi, a kojima se planira ugradnja toliko potrebnog lifta.
Župan Čačić odgovorio je da je to projekt koji vodi Varaždinska županija te ga, zajedno s europskim novcem, i financira.
- Ovdje se radi samo o tome da moramo proći procedure javnih natječaja. Na prvi se natječaj vezan za građevinske radove nije nitko javio, a što nam i pokazuje kakva je katastrofalna situacija u građevinarstvu. S druge strane, natječaj za nabavku opreme je zaključen. Međutim, što se građevinskih radova tiče, u ponovljeno smo natječaju dobili ponude i one će se ugovoriti do kraja godine. Početkom iduće godine projekt će biti realiziran – rekao je župan Čačić.