Uto16072019

Posljednje izmjene12:44:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Policija nije evidentirala povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice

Ostale vijesti

AKTUALNO Policija nije evidentirala povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice


U medijima su se pojavile vijesti da su u noći sa 6. na 7. studenog migranti, prilikom prolaska područjem Cvetlina prema državnoj granici sa Slovenijom, razrezali žicu na groblju u Cvetlinu. U tim se vijestima ističe zabrinutost građana te ih se poziva na mjere opreza, prije svega da zaključavaju vrata svojih kuća.Službene informacije o tome da su migranti ti koji su prerezali žicu na groblju u Cvetlinu nema, no s obzirom na to da je i dio Grada Lepoglave pogranični područje, radi se o području Višnjice, koje se nalazilo na dosadašnjim migrantskim rutama od policije smo zatražili informaciju da li su se na tom području pojavili migranti. 

Iz policije smo dobili informaciju da su policijski službenici granične policije PGP Varaždin u noći sa 6. na 7. studenog uočili oštećenje ograde groblja u Cvetlinu, te je na mjestu događaja obavljen očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj u Cvetlinu prerezao pletivu žičanu ogradu na groblju i polegnuo je prema tlu.
Policija nadalje napominje da policijski službenici nisu evidentirali niti jednu krađu ili provalu koja bi ukazivala na počinitelje nezakonite migrante. Iako u priopćenju ne spominje područje Višnjice, navodi se da Policijska uprava varaždinska nije zabilježila povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice na području Cvetlina i Jamna, no da usprkos tome granična policija sukladno vlastitim analizama rizika pokriva područje uz državnu granicu, kao i na svim ostalim prilaznim pravcima.
U evidencijama policije, navodi se u priopćenju, na tom je području u nazad dva mjeseca evidentirano 10 osoba u nezakonitom prelasku te su procesuirani prema odredbama Zakona o strancima.

Na kraju priopćenja, policija skreće pozornost svim žiteljima pograničnog područja da policijski službenici Policijske uprave varaždinske, a posebno granična policija pojačano djeluje uz državnu granicu, a sve u cilju što veće sigurnosti svih građana i zaštite njihove imovine. Također, policija poručuje građanima da joj se mogu obratiti za svako uočeno sumnjivo ponašanje.