Uto21052019

Posljednje izmjene11:28:39 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KOLONA SJEĆANJA U LEPOGLAVI (FOTO) Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen i u Lepoglavi

Ostale vijesti

KOLONA SJEĆANJA U LEPOGLAVI (FOTO) Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen i u Lepoglavi


Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen je i u Lepoglavi. U predvečerje dana u kojem se cijela Hrvatska s pijetetom prisjećala vukovarske tragedije počast je u Lepoglavi vukovarskim herojima i žrtvama odana misnim slavljem i kolonom sjećanja.

- Nema veće ljubavi nego dati život za prijatelja, a upravo su to učinili naši branitelji i zato vjerujemo da ih Bog nije odbio. Ovdje smo da zahvalimo Bogu što su bili toliko hrabri i jaki za sve nas – poručio je mons. Andrija Kišiček predvodeći u lepoglavskoj župnoj crkvi misno slavlje za poginule branitelje s područja grada Lepoglave kao i sve ostale poginule branitelje, posebice poginule u Vukovaru.

Nakon misnog slavlja, na čijem su početku učenici OŠ Ante STarčevića iz Lepoglave izveli nekoliko prigodnih recitacija, okupljeni su u koloni sjećanja, paleći uz rub kolnika svijeće u spomen na poginule u Vukovaru, prošli put od župne crkve, Ulicom hrvatskih pavlina do spomen obilježja bojniku Dragutinu Naglašu te konačno do novoizgrađenog spomen-parka gdje su još jednom molili za stradale u Vukovaru i Domovinskom ratu.

Članovi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava su u sjećanje na 12-oricu poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave, među kojim su i četvorica poginulih u Vukovaru, u zrak pustili 12 svjetlećih lampiona.
Uz okupljene vjernike, članove obitelji poginulih branitelja te članove braniteljskih udruga na misnom su slavlju i u koloni sjećanja sudjelovali i čelni ljudi Grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač te državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

Dan sjećanja žrtve Vukovara dio je programa obilježavanja sjećanja na Vukovar koji su zajedno organizirale braniteljske udruge s područja gradova Lepoglave i Ivanca.