Sri24042019

Posljednje izmjene05:07:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Učenici osnovnih škola učili pravilno razvrstavati otpad

Ostale vijesti

KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Učenici osnovnih škola učili pravilno razvrstavati otpad


Nastavljajući s provedbom zajedničkog projekta "Kam se koje smeće meće", Grad Lepoglava i Općina Klenovnik proveli su još jednu u nizu planiranih akcija kojima je cilj podići svijest građana o potrebi razvrstavanja otpada te ih informirati kako to pravilno raditi.

U osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici, Višnjici, Žarovnici i Klenovniku, a prije toga u dječjim vrtićima s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik, održane su edukativne radionice o održivom gospodarenju otpadom. U okviru radionica održanih u osnovnim školama organizirano je natjecanje u što bržem pravilnom razvrstavanju otpada te je održan kviz znanja. Učenici su na kraju natjecanja nagrađeni diplomama Eko majstora i Eko šegrta te zahvalnicama za sudjelovanje izrađenima od recikliranog papira.
Uz pomoć animatora djeca su se upoznala s osnovama razvrstavanja otpada i pravilnom gospodarenju otpadom. O potrebi očuvanja okoliša i Zemlje, pravilnom razvrstavanju otpada te procesu recikliranja otpada učenici su na radionicama informirani prezentacijom i kratkim animiranim filmovima.

Nakon učenika viših razreda, iste će radionice u okviru projekta "Kam se koje smeće meće" biti organizirane i za učenike nižih razreda. Te će se radionice održati u proljeće iduće godine.