Ned16062019

Posljednje izmjene05:14:34 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Informacije o razvrstavanju otpada odsad mogu pronaći i na internetu, na stranici smece.hr

Ostale vijesti

KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Informacije o razvrstavanju otpada odsad mogu pronaći i na internetu, na stranici smece.hr


Kako pravilno razvrstavati otpad i ostale informacije o pravilnom gospodarenju s otpadom, građani s područja Grada Lepoglave i Općine Klenovnik odsad će moći saznati na internetu. Naime, u rad je puštena mrežna stranica o gospodarenju otpadom na području navedenih dviju jedinica lokalne samouprave koje zajednički provode projekt informiranja građana o gospodarenju otpadom. Riječ je o projektu Kam se koje smeće meće.

Na stranici, koja se nalazi na adresi smece.hr, građani će moći doznati informacije o odvozu miješanog i biorazgradivog te selektivnog otpada, o radnom vremenu najbližeg reciklažnog dvorišta s kontakt podacima te sve o načinu pravilnog razvrstavanja otpada. Također, na stranici se nalaze informacije i upute o kompostiranju.
Građani će primjerice na stranici moći, upisivanjem vrste otpada, doznati kamo navedeni otpad odložiti.

Putem stranice izrađen je sustav za prijavu problema građana, kao i prijava lokacija na kojima se nalazi nepropisno odbačen otpad te upute i pomoć vezane uz pravilnu selekciju i odlaganje otpada.