Pet23082019

Posljednje izmjene04:38:16 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo HUMANITARNA AKCIJA "NOVČIĆ NADE" Na Noć muzeja počastite se krafnama, kuhanim vinom i čajem u dvorcu Trakošćan i pomognite udomiteljima

Ostale vijesti

HUMANITARNA AKCIJA "NOVČIĆ NADE" Na Noć muzeja počastite se krafnama, kuhanim vinom i čajem u dvorcu Trakošćan i pomognite udomiteljima


Rotary klub Trakošćan nastavlja s organiziranjem humanitarnih akcija vezanih uz manifestaciju Noć muzeja. Nakon uspješno provedenih akcija tijekom kojih su 2017. i 2018. godine prikupljena sredstva za prehranu srednjoškolaca slabijeg imovinskog stanja te za pomoć Udruzi Ivanečko sunce, Rotary klub Trakošćan ove godine organizira humanitarnu akciju «Novčić nade», za pomoć radu Udruge udomitelja «Nada» Ivanec.
U humanitarnu akciju "Novčić nade" građani će se moći uključiti dolaskom na Noć muzeja u dvorac Trakošćan, 1. veljače 2019. gdje će članovi RC Trakošćan, od 18 sati do ponoći, prikupljati donacije, a donatore počastiti krafnama, kuhanim vinom i čajem.

Inače, humanitarna akcija «Novčić nade» trajat će do 20. veljače 2019. godine. U tom će seperiodu sredstva moći donirati i uplatom na humanitarni račun akcije HR6123600001502464282, otvoren kod Zagrebačke banke.

Udruga udomitelja «Nada» Ivanec okuplja članove koji su udomitelji za djecu te udomitelji za starije i nemoćne osobe. Udruga djeluje s ciljem zajedničkog djelovanja udomiteljskih obitelji i obiteljskih domova na poboljšanju kvalitete života i njihovih korisnika kao i na poboljšanju kvalitete udomiteljstva. Udruga trenutno pruža niz socijalnih usluga za lokalnu zajednicu - individualnu pomoć u učenju djeci s intelektualnim teškoćama i s teškoćama u učenju, psihosocijalnu podršku putem mobilnog tima koji čine psihologinja i socijalna radnica, individualno savjetovanje, grupe podrške za djecu, mlade, roditelje i udomitelje, kreativne i psihoedukativne radionice za djecu, aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena tijekom praznika, informiranje, lobiranje, zagovaranje prava. Usluge pruža sedam zaposlenih osoba za oko 70-ak korisnika, s time da svakodnevnu individualnu pomoć u učenju ima 30-ero djece. Veliki problem s kojim se Udruga suočila je nedostatak prostora za provedbu aktivnosti pa je stoga krenula u obnovu prostora površine 64 m2 koji joj je ustupljen u dugotrajni najam. Udruzi je za realizaciju tog projekta, koji će omogućiti preseljenje Udruge u novi prostor te tako pružanje kvalitetnijih usluga još većem broju korisnika, potrebna podrška i pomoć koju će joj kroz akciju «Novčić nade» pružiti RC Trakošćan.