Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Vrtićki mališani i osnovnoškolci iz Grada Lepoglave i Općine Klenovnika učili o razvrstavanju otpada

Ostale vijesti

KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Vrtićki mališani i osnovnoškolci iz Grada Lepoglave i Općine Klenovnika učili o razvrstavanju otpada


U okviru projekta "Kam se koje smeće meće", kojeg s ciljem edukacije građana o važnosti i načinu razvrstavanja otpada zajednički provode Grad Lepoglava i Općina Klenovnik, posebna se pažnja pridaje edukaciji djece koja tako već u dječjoj dobi usvajaju pozitivne navike vezane za gospodarenje otpadom.

Tako je u okviru projekta izdana bojanka koja djeci, na njima prihvatljiv i zabavan način, donosi priču o važnosti i načinu selektiranja otpada. Bojanke su podijeljene djeci u dječjim vrtićima i u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici, Višnjici i Klenovniku.

U svih pet osnovnih škola i tri dječja vrtića na području Grada Lepoglave i Općine Klenovnik nedavno su održane i radionice na kojima su djeca učila o važnosti i načinu selektiranja otpada. Činila su to kroz zanimljiv kviz, natječući se u razvrstavanju otpada, slušajući predavanje te pišući poruke o tome zašto je važno pravilno odlagati otpad i brinuti se o okolišu. Najuspješnijima su na kraju edukacije podijeljene diplome, pehari i medalje od recikliranih materijala.

Poruke koje su tom prigodom djeca osmislila i napisala bit će objavljene na internet stranici smece.hr. Riječ je o stranici izrađenoj također u okviru projekta "Kam se koje smeće meće".