Uto22102019

Posljednje izmjene11:48:45 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo U SPOMEN NA OCA Goran Štefanec biciklom prešao put od Lepoglave do Pakraca i odao počast ocu poginulom u Domovinskom ratu

Ostale vijesti

U SPOMEN NA OCA Goran Štefanec biciklom prešao put od Lepoglave do Pakraca i odao počast ocu poginulom u Domovinskom ratu


Na 27. godišnjicu pogibije Josipa Štefanca, njegov sin Goran Štefanec počast mu je odao na lepoglavskom groblju, a nakon toga, istog dana, prešavši na biciklu 180 kilometara od Lepoglave do Pakraca, i na mjestu njegove pogibije u Pakracu.

Goran Štefanec, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se nedavno vratio iz mirovne misije u Afganistanu, odlučio je u spomen na svog oca, hrvatskog branitelja koji je 9. travnja 1992. poginuo od snajperskog hica na prvoj liniji bojišnice u Pakracu, biciklom priječi 180 kilometara dug put od Lepoglave do Pakraca.

Nakon što je u jutarnjim satima upalio svijeću na očevom grobu u Lepoglavi, Goran se biciklom, u pratnji umirovljenog bojnika Mirka Druška, očevog prijatelja i u trenutku Josipove pogibije zapovjednika 2. bojne 104. brigade Hrvatske vojske te Vladimira Hranja, Josipovog ratnog zapovjednika voda, uputio prema Pakracu.

U Pakracu su ga, nakon 10 sati od polaska iz Lepoglave, dočekali predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca, Miroslav Ivančić te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik i HVIDRA-e Požeško-slavonske županije. Svi zajedno su odali počast Josipu Štefancu položivši vijence i zapalivši svijeće na mjestu njegove pogibije.


Foto: Mirko Druško