Ned23022020

Posljednje izmjene01:23:48 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo VATROGASTVO Novi osposobljeni vatrogasci u gradskoj Vatrogasnoj zajednici

Ostale vijesti

VATROGASTVO Novi osposobljeni vatrogasci u gradskoj Vatrogasnoj zajednici


Na kraju sezone vatrogasnih osposobljavanja, Vatrogasna zajednica Grada Lepoglave (VZGL) bogatija je za osam novih ispitanih vatrogasaca, pet časnika i jednog dočasnika.

Novi ispitani vatrogasci dolaze iz DVD Višnjica, njih četiri, iz DVD-a Kamenica tri ispitana vatrogasca, a DVD-a Lepoglava jedan. Iz DVD-a Kamenica jedan je vatrogasac na dočasničkom tečaju u Varaždinu.
Pet članova iz VZGL uspješno su završila časnički tečaj u Krapini. Iz DVD-a Kamenica novi vatrogasni časnik je Mario Canjuga, a iz DVD-a Lepoglava to su Dorijan Kliček, Dino Kliček, Vedran Horvat i Goran Božak.

Uvođenjem novog načina uzbunjivanja vatrogasaca na intervencije i uvođenje UVI (upravljanje vatrogasnom intervencijom) programa u rad vatrogasaca, vatrogasci iz svih društava Zajednice završili su modulska osposobljavanja u Varaždinu, a VZGL kupila je četiri nova laptopa za lakši i brži rad u svakom društvu u Zajednici. Osim za intervencije, laptopi će se koristiti za buduća osposobljavanja koja iziskuju korištenje vlastitih računala na predavanjima.