Pet25092020

Posljednje izmjene03:02:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Lepoglavi uredio stan za smještaj osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom

Ostale vijesti

AKTUALNO Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u Lepoglavi uredio stan za smještaj osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom


Lepoglava je jedan od 14 hrvatskih gradova i općina u kojima se uređuju stanovi za smještaj osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom. Potvrdili su to iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji provode postupak opremanja navedenih stanova.

Za prihvat osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u Lepoglavi je uređene jedan stan od 82,96 m² kvadrata. Riječ je o stanu u državnom vlasništvu u kojem će biti smještena jedna višečlana obitelj s maksimalno 6 do 8 članova.

U skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita i koje su dobile rješenje o pravu na smještaj od strane nadležnog centra za socijalnu skrb, imaju pravo na smještaj u trajanju od dvije godine od dana kada im je odobrena međunarodna zaštita. Sukladno navedenom Zakonu, stambene jedinice za smještaj osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom osigurava Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, navodi se u odgovoru na upit koji smo postavili Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Informacije o tome kada bi se mogao očekivati smještaj obitelji u navedeni stan u Lepoglavi još nema.

Iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje navode da o navedenim aktivnostima još nisu razgovarali s nadležnim institucijama lokalne samouprave, odnosno Gradom Lepoglavom te da će to učiniti neposredno prije dolaska te obitelji u Lepoglavu.

Inače, uz Lepoglavu, stanovi za smještaj osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom uređuju se i u Sisku, Karlovcu, Požegi, Zagrebu, Dugoj Resi, Bjelovaru, Daruvaru, Slavonskom Brodu, Osijeku, Lipiku, Koprivnici, Kotoribi i Sesvetama.