Čet01102020

Posljednje izmjene10:27:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo FESTIVAL ČIPKE 23. Međunarodni festival čipke posjetio predsjednički kandidat Zoran Milanović

Ostale vijesti

FESTIVAL ČIPKE 23. Međunarodni festival čipke posjetio predsjednički kandidat Zoran Milanović


Posljednjeg dana 23. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, u posjetu istom stigao je i predsjednički kandidat Zoran Milanović.

Milanovića je dočekao zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, a pridružili su mu se brojni gosti koji su stigli na susret s predsjedničkim kandidatom.

Milanović se kroz razgovor sa čipkaricama iz 11 hrvatskih čipkarskih središta te izlagačima Sajma tradicijskog rukotvorstva i starih zanata uvjerio kako naši ljudi danas, kao naši preci nekada, strpljivim radom grade ljepotu koja vječno traje.

Temu ovogodišnjeg Festivala čipke, „Čarobna kraljevska čipka“ Milanović je upoznao kroz bogate i brojne izložbe, ali i razgovorom sa predstavnicima izlagačima iz 16 zemalja koje su sudjelovale na Festivalu. Posebno su ga se pak dojmile lepoglavske čipkarice, čuvarice UNESCOve nematerijalne baštine čovječanstva koje su mu otkrile djelić tajne izrade lepoglavske božanske niti, navodi se u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Lepoglava.