Pon06072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo OBAVIJEST Voda s izvorišta Sutinska nije za konzumaciju

Ostale vijesti

OBAVIJEST Voda s izvorišta Sutinska nije za konzumaciju


Unatoč tome što smo od Ivkom voda zatražili da nam dostave obavijesti koje se tiču građana s područja Grada Lepoglave, posebice onih obavijesti važnih za zdravlje građana, ni ovog puta nismo dobili obavijest o zamučenju vode na izvorištu Sutinska i njenoj neispravnosti za konzumaciju. No, budući da je nama stalao da do što više građana stignu ovakve obavijesti prenosimo, nažalost s dva dana zakašnjenja, naknadno pribavljenu obavijest Ivkom voda.

"Obavještavaju se korisnici Ivkom-voda d.o.o. da je zbog velikih količina kiše došlo do zamućenja vode na izvorištu Sutinska u Donjoj Višnjici s kojeg se vodom snabdijevaju domaćinstva višnjičkog, cvetlinskog i voćanskog kraja. Problem je u opskrbi vode za 300-tinjak domaćinstava na području Višnjice Gornje, Višnjice Donje, Zlogonja, Rijeke Voćanske i Budinšćaka
Mole se korisnici da ne koriste vodu za ljudsku potrošnju već da vodu koriste samo za sanitarne potrebe ili da vodu prokuhavaju prije uporabe.
Na terenu su raspoložive ekipe IVKOM-VODA, cjevovod se ispire putem hidrantske mreže i organizirana je opskrba vodom putem cisterne koja će dovoziti pitku vodu na ugrožena područja. Očekuje se da će normalna vodoopskrba spomenutog dijela naselja biti uspostavljena za 2 do 3 dana."