Pon25012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo OBAVIJEST IZ GARDA Zbog epidemiološke situacije otkazana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju, ali ne i samo potpisivanje ugovora

Ostale vijesti

OBAVIJEST IZ GARDA Zbog epidemiološke situacije otkazana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju, ali ne i samo potpisivanje ugovora


Za ovu je subotu, 21. ožujka bilo predviđeno potpisivanje ugovora o korištenju stipendija za akademsku godinu 2019./2020. godinu no zbog trenutne epidemiološke situacije, a poštujući preporuke nadležnih tijela, Grad Lepoglava je otkazao navedenu svečanost. Unatoč tome, 29 studenata koji su se prijavili na objavljeni natječaj za dodjelu stipendija i zadovoljili njegove kriterije te tako ostvarili pravo na gradsku stipendiju, ipak će s Gradom Lepoglavom potpisati ugovore o stipendiranju.

Na koji će način biti organizirano potpisivanje ugovora ovisi upravo o studentima koje je Grad Lepoglava, nakon što je otkazana svečanost potpisivanja ugovora, pozvao da se očituju na koji način žele to učiniti – da li kod kuće nakon što bi ugovore primili poštom ili elektroničkim putem te ih nakon potpisivanja istim putem vratili Gradu ili na neki drugi način kojeg sami predlože.

Bez obzira na koji se način studenti odluče potpisati ugovore, iz Grada ističu da je najvažnije da se to učini bez ugrožavanja zdravlja studenata i pravovremeno kako bi studentima na vrijeme mogle biti isplaćene stipendije.

Podsjećamo, pravo na gradsku stipendiju ostvarilo je 29 studenata – 23 po socijalno – ekonomskom kriteriju, troje po osnovi deficitarnih zanimanja i troje temelje ostvarenog uspjeha za vrijeme školovanja.
Ukupni iznos stipendije koju će za akademsku godinu 2019./2020. godinu primiti svaki student je 6.3000 kuna.  Grad Lepoglava je za ovu namjenu u proračunu za ovu godinu izdvojio 210.000 kuna.