Uto11082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo OBAVIJEST Aktivnosti 3. faze relaksiranja mjera borbe protiv COVID-19

Ostale vijesti

OBAVIJEST Aktivnosti 3. faze relaksiranja mjera borbe protiv COVID-19


Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave uputio je građanima obavijest o relaksaciji mjera vezanih uz trenutnu epidemiološku situaciju u Gradu Lepoglavi koje će se provoditi sukladno nacionalnim mjerama, uputama i preporukama, najavljenima od strane Vlade Republike Hrvatske.

Treća faza relaksiranja mjera počinje u ponedjeljak 11. svibnja ove godine, a kojom se u više kategorija omogućava:
Ugostiteljski objekti i trgovina:
    - Rad trgovačkih centara uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera
    - Radu ugostiteljskih objekata isključivo na vanjskim prostorima i terasama
    - Rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima samo za korisnike usluge smještaja

Promet:
    - Uvođenje međužupanijskih prijevoznih linija i linije domaćeg zračnog prijevoza

Obrazovanje:
    - Rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda te posebnih razrednih odjela i rada s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi
    - Održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi te praktični rad u malim grupama u visokom obrazovanju

Ostale aktivnosti:
    - Omogućavanje okupljanja do 40 osoba na jednom mjestu, uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti

Turizam:
    - Rad nacionalnih parkova i parkova prirode

Detaljne informacije kako će raditi i funkcionirati pojedine ustanove i poduzeća, upute za korisnike i posjetitelje, kao i radno vrijeme, mogu se provjeriti direktno kod istih. Za sve ostale upute i preporuke potrebno je konzultirati službene web stranice nacionalnog Stožera civilne zaštite (www.koronavirus.hr) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/).

Građanima je upućen apel da se pridržavaju preporučenih protuepidemioloških mjera, kao i da prate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje će se donositi u danima pred nama te da i dalje postupaju odgovorno i savjesno prema svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.

Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave sukladno svim navedenim odlukama dužan je osigurati provedbu i nadzor nad provedbom navedenih Odluka i to će činiti zajedno sa svojim operativnim snagama, a zapisnik o provedenom nadzoru dostavljati na dnevnoj razini u nadležni županijski Stožer civilne zaštite.