Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KOLONA SJEĆANJA U LEPOGLAVI (FOTO) Odana počast onim koji su za Hrvatsku podnijeli najveću žrtvu

Ostale vijesti

KOLONA SJEĆANJA U LEPOGLAVI (FOTO) Odana počast onim koji su za Hrvatsku podnijeli najveću žrtvu


Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u Lepoglavi je obilježen misom zadušnicom i kolonom sjećanja.

U lepoglavskoj župnoj crkvi služena je misa zadušnica za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu među kojima i 12 poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave nakon koje su okupljeni u koloni sjećanja, paleći svijeće uz rub kolnika, stigli do Parka hrvatskih branitelja gdje su, kod spomen obilježja, počast poginulima odali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop, predsjednik HVIDR-e Ivanec i sudionik obrane Vukovar Vjekoslav Špac te lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač.

- Ovo je dan koji u nama budi snažne emocije ispunjene tugom i boli te sjećanjima na one koji su podnijeli najveću žrtvu u obrani Hrvatske – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Marijan Škvarić.

Predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop istaknuo je veliku žrtvu branitelja s područja Grada Lepoglave. Podsjetio je okupljene da je njih 12 za Hrvatsku dalo svoje živote, petorica braneći Hrvatsku u Vukovaru.

U spomen na njih, članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava kojima su se pridružili i igrači NK Lepoglave, u vis je pušteno 12 svjetlećih lampioni.

¸