Čet25022021

Posljednje izmjene06:42:21 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo SJEĆANJE Odana počast ubijenima na Ovčari

Ostale vijesti

SJEĆANJE Odana počast ubijenima na Ovčari


I nakon 29 godina od herojske obrane i pada Vukovara žive sjećanja na vukovarske žrtve i heroje koji su tri mjeseca lomili zube daleko brojnijoj i neusporedivo opremljenijoj srbočetničkoj soldatesci. Tih je dana krvožedan okupator na Ovčari počinio stravičan zločin pogubivši 261 ranjenika i civila. Među ubijenima bili su i ranjeni policajci Josip Kapustić i Tomo Jambor te pripadnik 204. vukovarske brigade Vinko Andrijanić kojima je na godišnjicu pogibije, 20. studenog počast odana na grobljima u Kamenici i Lepoglavi.

Počast su im na posljednim počivalištima odali članovi njihovih obitelji, članovi Udruge branitelja Hrvatske Lepoglava te ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Josip Kapustić i Tomo Jambor bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske koja je branila Vukovar i čiji su pad, nakon ranjavanja, dočekali u vukovarskoj bolnici. Zajedno s ostalim ranjenim braniteljima i civilima srpski ih okupator odvozi na Ovčaru gdje su mučeni i u noći s 20 na 21. studenog 1991. ubijeni te zakopani u masovnu grobnicu.
Zajedno s njima na Ovčari je ubijen i Vinko Andrijanić iz Vukovara koji je nakon otkrivanja masovne grobnice i identifikacije žrtava pokopan na groblju u Lepoglavi.