Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Boxing Purga u pilot-projektu sudioničke demokracije

Purga u pilot-projektu sudioničke demokracije

S obzirom na važnost, ali i nastojanja Gradske vlasti da poradi na modelima uključivanja građana u mnoge razvojne procese, kreću i konkretne aktivnosti. Na nedavno završenom javnom natječaju, Mjesni odbor Purga jedan je od tri izabrana mjesna odbora u Sjevernoj Hrvatskoj s kojim će se u suradnji s trenerima i savjetnicima Programa JAKO, intenzivno raditi tijekom 2013. godine.

Radi se o minimalno 100 sati savjetovanja kroz niz radionica i sličnih aktivnosti, a s ciljem jačanja njihovih kapaciteta u kontekstu poticanja aktivnog građanstva – poticanja i provedbe građanskih inicijativa, uključivanje građana u razvoj lokalne zajednice i procese odlučivanja na lokalnoj razini.

Ove aktivnosti financirane su od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz Program regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Inicijalni sastanak s predstavnicima Programa JAKO i mjesnim odborom održan je prošlog tjedna, a već se planira i prvi radni sastanak s cijelim mjesnim odborom.

- Krećemo s Purgom, a onda i u sve ostale mjesne odbore. Sad je važno da i građani prepoznaju ovu inicijativu i uključe se u njezinu provedbu kako bi u svom naselju pokazali to zajedništvo koje će rezultirati konkretnim aktivnostima upravo prema naputcima građana – najavio je dogradonačelnik Hrvoje Kovač.