Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Boxing IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA HNS-HSU-SDP-u 32 mjesta, HDZ-u 29 mjesta, koaliciji NS Reformisti-HSS 12 mjesta i Listi birača 4 mjesta

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA HNS-HSU-SDP-u 32 mjesta, HDZ-u 29 mjesta, koaliciji NS Reformisti-HSS 12 mjesta i Listi birača 4 mjesta


Prema neslužbenim rezultatima izbora za vijeća mjesnih odbora grada Lepoglave, koji su u gradu Lepoglavi održani danas, najviše mjesta u vijećima mjesnih odbora osovojila je koalicija HNS-HSU-SDP – 32 mjesta, slijedi lista HDZ-a s 29 mjesta, dok će s koalicijske liste Narodne stranke -Reformisti i Hrvatske seljačke stranke u vijećima mjesnih odbora biti 12 članova. Jedina nezavisna lista građana, ona u Kameničkom Podgorju, osvojila je 4 mjesta u Vijeću MO odbora Kameničko Podgorje i tako u tom mjesnom odboru imati većinu od sedam članova.


Koalicija HNS-HSU-SDP ima apsolutnu većinu u 4 mjesna odbora, HDZ u 3 mjesna odbora, nezavisna lista građana Kameničkog Podgorja u jednom, dok su u preostala tri mjesna odbora snage raspodijeljene s time da u je u njima koalicija HNS-HSU-SDP dobila najviše glasova.

Po mjesnim odborima to izgleda ovako:
- MO Donja Višnjica HDZ - 4, HNS-HSU-SDP – 2, NS Reformisti-HSS – 1;

- MO Gornja Višnjica HDZ – 6, HNS-HSU-SDP – 1;

- MO Kamenica HDZ - 2, HNS-HSU-SDP – 4, NS Reformisti-HSS – 1;

- MO Kameničko Podgorje HDZ - 1, HNS-HSU-SDP – 2, Lista grupe birača – 4;

- MO Lepoglava HDZ - 2, HNS-HSU-SDP – 3, NS Reformisti-HSS – 2;

- MO Lepoglavska Ves HDZ - 1, HNS-HSU-SDP – 4, NS Reformisti-HSS – 2;

- MO Očura HDZ - 2, HNS-HSU-SDP – 4, NS Reformisti-HSS – 1;

- MO Purga HDZ - 2, HNS-HSU-SDP – 3, NS Reformisti-HSS – 2;

- MO Vulišinec Viletinec HDZ - 3, HNS-HSU-SDP – 4;

- MO Zlogonje HDZ - 4, HNS-HSU-SDP – 2, NS Reformisti-HSS – 1;

- MO Žarovnica HDZ - 2, HNS-HSU-SDP – 3, NS Reformisti-HSS – 2;

 

Iz redova koalicija HNS-HSU-SDP zahvaljuju biračima na podršci i suradnji te najavljaju nastavak zajedničkog rada s građanima na svim zacrtanim projektima. Ističu da su očekivali pobjedu koju su ostvarili i koja im daje dodatni motiv za daljnji rad.

U taboru HDZ-a prevladava zadovoljstvo rezultatima. Činjenica da su na izbore izašli samostalno, ističu u HDZ-u, govori da su najjača politička snaga u gradu Lepoglavi i da će i dalje raditi za dobrobit svih građana.

Rezultatima su zadovoljni i Reformisti budući da im je, kao novoj stranci na političkoj sceni u gradu Lepoglavi, ovo prvi izlazak na izbore.

Ne treba dvojiti ni u zadovoljstvo rezultatom članova Liste grupe birača u Kameničkom Podgorju koji su tamo osvojili većinu.