Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Boxing KONSTITUIRANI MO OČURA, PURGA I VILETINEC – VULIŠINEC Neočekivan ishod u Očuri, unatoč apsolutnoj većini koalicija HNS-HSU-SDP ostala bez mjesta predsjednika

KONSTITUIRANI MO OČURA, PURGA I VILETINEC – VULIŠINEC Neočekivan ishod u Očuri, unatoč apsolutnoj većini koalicija HNS-HSU-SDP ostala bez mjesta predsjednika


Održane su i konstituirajući sjednice mjesnih odbora Očura, Purga i Viletinec-Vulišinec.


U vijeće MO Očura građani su izbrani Josipa Husnjaka (HNS-HSU-SDP), Biserku Brežnjak (HNS-HSU-SDP), Vesnu Bajsić (HNS-HSU-SDP), Daria Mađara (HNS-HSU-SDP), Alena Mađara (HDZ), Tomu Jakopa (HDZ) i Velimira Murića (NS Reformisti - HSS). Na konstituirajućoj sjednici bilo je prisutno njih šest - troje s liste HNS-HSU-SDP, dva člana s liste HDZ-a te jedan s liste NS Reformisti - HSS.

Za predsjednika MO Očura istaknute su kandidature Alena Mađara (HDZ) i Josipa Husnjaka (HNS-HSU-SDP). Nakon provedenog tajnog glasanja Alen Mađar dobio je četiri, a Josip Husnjak dva glasa te je za predsjednika izabran Alen Mađar. Zanimljivo je da je za predsjednika izabran zahvaljujući i glasu nekog od člana odbora s liste HNS-HSU-SDP koja je na izborima osvojila apsolutnu većinu, ali koja im tako u konačnici nije donijela očekivano mjesto predsjednika MO Očura.

 


Na početku konstituirajuće sjednice MO Purga članovi odbora obaviješteni su da je Vjekoslav Pečevski (HNS Reformisti - HSS) stavio svoj mandat u mirovanje te da će ga zamijeniti Boris Botković (HNS Reformisti - HSS) uz kojeg vijeće MO Purga čine Ivan Hojsak (HNS-HSU-SDP), Damir Funda (HNS-HSU-SDP), Alojz Gredelj (HNS-HSU-SDP), Nenad Novak (HDZ), Josip Dubovečak (HDZ) te Željko Šoštarić (NS Reformisti – HSS). Na konstituirajućoj sjednici bilo je prisutno njih šest - troje s liste HNS-HSU-SDP, dva člana s liste HDZ-a te jedan s liste HNS Reformisti – HSS.

Za kandidate za predsjednika predloženi su Nenad Novak (HDZ) i Ivan Hojsak (HNS-HSU-SDP). Hojsak dobio je četiri glasa, a Novak dva tako da je za predsjednika MO Purga izabran Ivan Hojsak.

Na konstituirajućoj sjednici MO Viletinec Vulišinec, koju je kao i prethodne dvije djelom, do izbora radnih tijela, vodio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, nazočni su bili svi izabrani članovi odbora - Božica Kelemenić (HNS-HSU-SDP), Stjepan Špiranec (HNS-HSU-SDP), Siniša Štefičar (HNS-HSU-SDP), Ivan Kos (HNS-HSU-SDP), Marijan Bistrović (HDZ), Josip Škorak(HDZ) i Danijel Keder (HDZ).

Članovi odbora za predsjednika su predložili dva kandidata. Iz redova HNS-HSU-SDP dan je prijedlog da predsjednica bude Božica Kelemenić (HNS-HSU-SDP) dok je iz redova HDZ-a predloženo da predsjednik bude Stjepan Špiranec (HNS-HSU-SDP).
Božica Kelemenić dobila je tri glasa, dok je za Stjepana Špiranca glasalo četvero članova obora te je on postao predsjednik MO Viletinec Vulišinec.