Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket Obnovljen ISO 9001:2008 certifikat

Obnovljen ISO 9001:2008 certifikat

iso

Prošle je godine Gradska uprava grada Lepoglave uvela sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 kojim se u našoj županiji još može pohvaliti samo Varaždinska županija i od nedavno Breznički Hum. Da nije riječ o još jednom političkom triku potvrđuje i nedavna obnova certifikata.

Naime, nakon što se gradska uprava opredjelila za uvođenje kvalitete, morala je osigurati mehanizme kroz narednih 365 dana koji će potvrditi tu kvalitetu. Svojevrsna kontrola kvalitete obuhvaćala je dokaze opredijeljenosti za razvoj i primjenu sustava te neprekidno poboljšavanje njegove učinkovitosti. Zadaća gradske uprave bila je da osigura potrebne resurse za uvođenje i održavanje sustava te ispuni obveze koje se odnose na vrednovanje sustava i odobravanje zaštitnih i popravnih radnji.

Prije vanjske i nezavisne prosudbe utvrđeno je na koji način sustav upravljanja kvalitetom funkcionira u praksi, a koji se ispostavio dobrim, točnim i transparentnim. Sama prosudba trajala je tri mjeseca, a izvodio ju je nezavisni tim koji je provodio sljedeće aktivnosti: obrazovanje zaposlenika za unutarnju prosudbu, unutarnja prosudba i pregled dokumentacije te vanjska prosudba koju je provodila nezavisna certifikacijska organizacija. Završivši procjenu stanja kvalitete, gradskoj je upravi izdano produljenje certifikata o sukladnosti s normom ISO 9001.

orma ISO 9001 oznaka je niza međunarodne norme prema kojoj se certificiraju sustavi kvalitete u upravljanju. Norma ISO 9001 model je za osiguravanje kakvoće u zamisli, razvoju, proizvodnji, ugradbi i održavanju, a upotrebljava se kad tvrtka/ustanova treba osigurati sukladnost sa spomenutim zahtjevima. ISO 9001 sadrži zahtjeve prema upravljanju općenito te zahtijeva da najviša upravljačka struktura u nekoj organizaciji planira, provodi i kontrolira svoje djelatnosti prema kriteriju zadovoljavanja kupca/korisnika/ svojih proizvoda/usluga, djelotvornosti i učinkovitosti svojih procesa i eliminiranju troškova koji su posljedice grešaka.