Sri05082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Izaslanstvo Grad Lepoglave posjetilo slovensku Općinu Železnik

IZ GRADA Izaslanstvo Grad Lepoglave posjetilo slovensku Općinu Železnik


Izaslanstvo Grada Lepoglave na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček i voditelj projekta Tehnološkog centra drvne industrije Damjan Županić, posjetilo je na poziv načelnika općine Železniki Antona Luznara ovu slovensku općinu.

Povod susretu obostrana je želja za suradnjom i povezivanjem na kulturnom i gospodarskom planu za što postoje brojne dodirne točke – od postojeće suradnje pobratimljenih limenih glazbi Lepoglave i Železnika pa do mogućnosti gospodarske suradnje u drvoprerađivačkoj industriji. Poseban je naglasak stavljen upravo na suradnja u okviru drvoprerađivačke industrije s obzirom na postojanje njene tradicije na području obje jedinice lokalne samouprave. U tom je kontekstu načelnik Općine Železniki Anton Luznar ponudio Gradu Lepoglavi pomoć i partnerstvo na projektu Tehnološkog centra drvne industrije.

Prigodom boravka u Železniku lepoglavsko je izaslanstvo, u pratnji načelnika Općine Železnik i njegova zamjenika Mateja Šubica, posjetilo tamošnja poduzeća koja se bave preradom drva – Alples i Mebor, tvornicu Domel koja izrađuje elektromotore te toplanu na biomasu. Ukupno broj zaposlenih u tim tvrtkama doseže brojku od 1200 ljudi.

- Poticajno je upoznati se s način rada kolega iz susjednih zemalja i s njima podijeliti iskustva. Zadovoljan sam viđenim i drago mi je da dijelimo slične razvojne ideje i shvaćanja važnosti industrijske proizvodnje, osobito drvne industrije. Uvidjeli smo da naš projekt Tehnološkog centra drvne industrije ima itekako smisla, za što smo potvrdu dobili i od naših kolega iz Železnika – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.