Sri05082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Počela izgradnja nogostupa u Žarovnici

IZ GRADA Počela izgradnja nogostupa u Žarovnici


Gotovo dva milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje 800 metara nogostupa te oborinske i cestovne odvodnje u naselju Žarovnica, na potezu od naselja Mački do ulaza u Sutinsku, započeo je ovih dana gradnjom dvaju odvojka za odvodnju oborinskih voda prema potoku Žarovnica. Riječ je o još jednom zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave čija će glavnina radova – gradnja odvodnje i nogostupa uz županijsku prometnicu koja prolazi naseljem Žarovnica, biti realizirana iduće godine.

- Ove ćemo godine pokušati završiti dva odvojka odvodnje s navedene ceste prema potoku Žarovnica. Na taj način, u vrijeme kada nema usjeva na poljoprivrednim površinama kojima odvojci prolaze, rješavamo oborinsku odvodnju. Nakon toga nastavit ćemo s radovima uz županijsku cestu – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić ističući da je cilj projekta povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito djece koja navedenom cestom odlaze u školu. Ujedno ovim će se projektom započeti rješavanje problema nepostojanje kanalizacijskog sustava u naselju Žarovnica.

- Zadovoljni smo početkom radova jer do sad nismo imali investiciju te vrste u našem mjestu. Do sad nismo imali nogostup – znači sigurniji pristup djeci autobusnom stajalištu. Isto tako kanalizacije uopće nemamo, a odvodnju oborinskih voda u samo jednom manjem djelu tako da ovim povećavamo komunalni standard u punoj mjeri – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Žarovnica Stjepan Vresk.

Izgradnja nogostupa na području grada Lepoglave kojima će biti povezana sva gradska naselja planira se i u Donjoj Višnjici.
- Raspisan je javni natječaj od strane Županijske uprave za ceste, a za što Grad Lepoglava već ima gotove projekte, za izgradnju nogostupa i cestovne odvodnje na području Donje Višnjice – od Sutinske do raskrižja prema Zlogonju i dalje prema samom Zlogonju. Dobra je to suradnja Županijske uprave za ceste i Grada Lepoglave. Grad Lepoglava je napravio pripreme oko rješavanja imovinsko – pravnih odnosa te aktivno sufinancira svojih 25 posto udjela. Rješava i svoje obaveze vezane za sanitarnu odvodnju – istaknuo je gradonačelnik Škvarić uz napomenu da se zahvaljujući ovakvim pomno planiranim programima kontinuirano povećava komunalni standard na području grada Lepoglave.