Pon27012020

Posljednje izmjene12:47:59 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Potpisani ugovori o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva vrijedni 290.000 kuna

IZ GRADA Potpisani ugovori o financiranju projekata i programa organizacija civilnog društva vrijedni 290.000 kuna


Predstavnici organizacija civilnog društva koje su putem javnog natječaja ostvarile pravo na financiranje projekata i programa sredstvima iz proračuna Grada Lepoglave, potpisali su s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovu korištenju. Ukupno je potpisano 24 ugovora koji se odnose na isto toliko programa i projekata koje su prijavile 24 organizacije civilnog društva, a na koje je temeljem odluke gradonačelnika raspodijeljeno 290.000 kuna.

Temeljem objavljenog javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje u biljnoj i stočarskoj proizvodnji u 2016. godini, odlukom gradonačelnika udruzi Agro-turistički klaster Lepoglava, za investicijski projekt uzgoja buča, dodijeljeno je 30.000,00 kuna te je ovom prilikom također potpisan ugovor o njihovoj dodjeli.

Potpisivanje ugovora upriličeno je u Gradskoj vijećnici, a nazočili su mu čelni ljudi Grada Lepoglave – gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Hrvoje Kovač i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček.

- Udruge doprinose stvaranju novih vrijednosti u gradu Lepoglavi. Programi i projekti koje su udruge prijavile na natječaj obuhvatili su potrebe u kulturi, turizmu, zaštiti okoliša, zdravlju i svim ostalim segmentima važnim za razvoj društva općenito. Iako je u ovoj godini gradski proračun zbog zakonskih propisa smanjen za 47 posto, nismo u proračunu smanjivali iznos namijenjen civilnom društvu znajući koliko je nemjerljiv njihov doprinos razvoju grada – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić pozvavši udruge na daljnju suradnju i sudjelovanje u gradskim manifestacijama.

Suradnja Grada Lepoglave i organizacija civilnog društva ove je godine podignuta na još jedan viši nivo. Naime, nedavno je s radom počeo Savjet za razvoj civilnog društva kao stručno, savjetodavno i koordinacijsko radno tijelo Gradskog vijeća koje će pomoći aktivnom uključivanju organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka u Gradu Lepoglavi. Na to je ovom prigodom podsjetio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač najavivši i skoro potpisivanje povelje kojom će se definirati odnosi i suradnja organizacija civilnog društva i Grada Lepoglave.
- Vidi se ozbiljnost u radu udruga i to da je njihov rad prepoznat i od strane drugih budući da su ove godine, više nego ikad prije, udruge ostvarile i potpore iz drugih izvora – rekao je Kovač dodavši da će svoj rad udruge s područja grada Lepoglave javnosti predstaviti i tijekom Dana otvorenih vrata udruga koji će biti organiziran i ove godine.

Čestitke na uspješno pripremljenim projektima udrugama je uputio predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček uz želje za njihovom uspješnom provedbom.