Čet23012020

Posljednje izmjene11:20:57 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Članovi Savjeta za socijalnu politiku za iduću godinu potvrdili podjele paketa pomoći za najugroženije i to u tri navrata

IZ GRADA Članovi Savjeta za socijalnu politiku za iduću godinu potvrdili podjele paketa pomoći za najugroženije i to u tri navrata


Kako bi analizirali provedene aktivnosti u 2016. godini te dogovorili aktivnosti za iduću godinu, članovi gradskog Savjeta za socijalnu politiku održali su svoju treću sjednicu. Uz spomenute točke dnevnog reda, najviše pažnje usmjereno je novom zajedničkom projektu kojim će se u 2017. godini, za najranjivije članove lokalne zajednice, osigurati tri podjele paketa hrane i higijenskih potrepština

I dok su članovi Savjeta za socijalnu politiku predstavili svoje aktivnosti i aktivnosti ustanova koje predstavljaju relativno brzo, rasprava o novom inovativnom modelu smanjenja siromaštva na području Lepoglave dosta je detaljno prezentiran, a svi članovi Savjeta složili su se oko važnosti njegova provođenja.
Naime, Grad Lepoglava kroz suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec sudjeluje u projektu kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru "FEAD" programa, a u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ''Ublažavanje siromaštva za pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama''.

- Kroz naš zajednički projekt, iduće ćemo godine osigurati podjelu paketa hrane, tri puta kroz godinu i higijenskih potrepština za oko 130 osoba s lepoglavskog područja koje spadaju u najranjivije skupine društva prema strogim kriterijima. Izuzetno mi je drago da je projekt krenuo jer sam dojma kako nam svima malo više fali one prave solidarnosti u društvu, onih istinskih vrijednosti koje vas potiču na pomaganje svojim sugrađanima. Gradovi i općine moraju kroz ovakve inovativne modele osigurati minimalnu skrb za svoje mještane i pokazati kako je briga za njih nešto na čemu počiva socijalna skrb i proaktivna socijalna politika u svakoj lokalnoj zajednici – poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Vrijednost projekta u predviđenom dijelu za područje Lepoglave iznosi 43.765,65 kuna koje će biti utrošene za nabavku paketa hrane i higijenskih potrepština za građane koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu (800,00 kuna), osobe starije od 65 godina s prosječnim prihodima manjim od 1.500,00 kuna, samohrani roditelji i jednoroditeljske obitelji s nižim iznosom bruto minimalne plaće u Hrvatskoj (3.120,00 kuna), obitelji s tri i više djece (djeca u dobi do 18 godina) s ukupnim mjesečnim primanjima nižim od 5.705,00 kuna te iznimno samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od četiri mjeseca.

Članovi Savjeta za socijalnu politiku složili su se oko ideje ispitivanja mogućnosti otvaranja socijalne samoposluge za korisnike s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i Centra za socijalnu skrb Ivanec.