Čet23012020

Posljednje izmjene11:20:57 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Pripreme za prijavu projekta adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića Lepoglava na mjeru 7.4

IZ GRADA Pripreme za prijavu projekta adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića Lepoglava na mjeru 7.4


S obzirom na najavu skorog otvaranja natječaja za mjeru 7.4 Fonda za ruralni razvoj, u Gradu Lepoglavi je održan sastanak na kojem su analizirani uvjeti natječaja te pripremljenost projekta adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića Lepoglava kojeg Grad Lepoglava planira prijaviti na navedeni natječaj.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Marijan Škvarić, pročelnica gradskog Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Mošmondor, voditelj Projektno – razvojnog ureda Emil Tkalec i ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Nada Kuća .Uz potvrdu spremnosti dokumentacije potrebne za prijavu na natječaj dogovorena je priprema odluke o pokretanju navedenog projekta koju mora donijeti Gradsko vijeće.

- Projektom adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića želimo nastaviti kontinuitet povećanja životnog standarda građana, u ovom slučaju djece što nam je izuzetno važno. Također, realizacijom projekta, zahvaljujući kojem će vrtić dobiti i jaslice, želimo stvoriti uvjete za lakši odgoj djece što je preduvjet za poticanje demografskog rasta – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, dodajući da među projektima koje Grad Lepoglava planira prijaviti na mjeru 7.4, projekt adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića ima najveće izglede ostvariti financijsku potporu koja u ovom slučaju iznosi 90 posto opravdanih troškova. Naime, uz činjenicu da je riječ o adaptaciji i dogradnji, što u startu kod ocjenjivanja donosi veći broj bodova, značajne će bodove donijeti i činjenica da se s dovršetkom projekta otvaraju nova radna mjesta.

Ravnateljica Dječjeg vrtića na sastanku je upoznata s dinamikom i načinom provedbe projekta. Ako projekt dobije zeleno svjetlo radovi bi započeli još ove godine. Vrtić se tijekom radova ne bi zatvarao, no potrebno će biti organizirati u uskladiti rad vrtića s radovima adaptacije i dogradnje samog objekta.

Projekt je vrijedan 8.3 milijuna kuna, a za njegovu realizaciju Grad Lepoglava planira podići kredit koji će se koristiti za predfinanciranje projekta i koji će s njegovom realizacijom u cijelosti biti vraćen.