Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Započele pripreme za 21. međunarodni festival čipke

IZ GRADA Započele pripreme za 21. međunarodni festival čipke


Nakon uspješno odrađenog 20. jubilarnog Međunarodnog festivala čipke, kojim je Lepoglava potvrdila status značajnog čipkarskog središta ne samo Hrvatske već Europe i svijeta, započele su u Lepoglavi pripreme za organizaciju sljedećeg festivala.
Održan je sastanak festivalskog Organizacijskog odbora na kojem je potvrđen da će se 21. međunarodni festival čipke održavati u Lepoglavi od 21. do 24. rujna.

Festivalski odbor na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a kojeg čine i predstavnice Zadruge lepoglavske čipke, Čipkarskog društva Danica Bresler, gradske Turističke zajednice i Turističko kulturno-informativnog centra te predstavnici Udruge Ekomuzej Lepoglava, složio se kako je ovogodišnji festival prigoda da se prikaže lepoglavsko čipkarstvo u cjelini – od početaka, posebice vremena kada se početkom 20 stoljeća krenulo sa školovanjem i usavršavanjem lepoglavskih čipkarica, pa do današnjih dana.

Uz preliminarne dogovore o festivalskim sadržajima, na sastanku se razgovaralo i o financijama koje će biti prilagođene situaciji. Članovi Organizacijskog odbor očekuju da će s državne razine stići potpora kakvu zaslužuje festival posvećen lepoglavskom čipkarstvu – dobru s UNESCO-ve liste nematerijalne kulturne baštine.