Uto22012019

Posljednje izmjene07:40:02 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Više od 130 zaposlenih na javnim radovima

IZ GRADA Više od 130 zaposlenih na javnim radovima


Grad Lepoglava već devet godina, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uspješno provodi program javnih radova. U tom je periodu na javnim radovima u gradu Lepoglavi zaposleno 134 građana. Nedavno, krajem 2017. godine, putem javnih radova zaposleno je pet novih radnika koji intenzivno rade na uređenju javnih površina, prometnica i vodotoka na području grada Lepoglave.

- Uglavnom zapošljavamo građane koji dolaze iz potrebitih obitelji. Odabir onih koje zapošljavamo radimo s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pri čemu važan utjecaj ima i to da su aktivni u traženju posla. Neki od prije zaposlenih uspjeli su nakon javnih radova pronaći posao, neki nisu ali su se pokazali dobrim radnicima te su ponovno dobili mogućnost rada u javnim radovima. Važno nam je da zaposleni na javnim radovima mogu kasnije konkurirati za zapošljavanje na drugim mjestima – pojašnjava zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

U grupi zaposlenoj na javni radovima ovog puta nema žena s obzirom na to da su zaposleni angažirani na većinom težim fizičkim poslovima. No, već u sljedećoj će grupi zaposlene će biti i žene čime će se nastaviti s jednakomjernim zapošljavanjem muškaraca i žena.

Zadovoljan time što je dobio priliku raditi u javnim radovima je Robert Strupar iz Kameničkog Podgorja koji je bez posla oko 20 godina.
- Žena mi ne radi, a kćer nam ide u školu tako da nam je ovo dobro došlo. Radno nam je vrijeme od 7 do 15, uvjeti su dobri, a plaća na vrijeme – istaknuo je Robert.

Javne radove u cijelosti financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok je Grad Lepoglava zaposlenima osigurao alat i potrebnu opremu.
- Iskustva s javnim radovima su pozitivna. Nevjerojatno je koliko ti ljudi vrijede i na ovaj način pomažu lokalnoj zajednici. Izuzetno su zahvalni na danoj im prilici da rade. Ova je mjera dio programa gradske socijalne politike i kroz njenu se provedbu puno toga dobrog dogodilo Gradu i građanima koji su u nju bili uključeni – zaključio je Kovač.