Uto14072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradsko izaslanstvo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Loškoj Dolini

IZ GRADA Gradsko izaslanstvo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Loškoj Dolini

Nastavljajući dobru suradnju koja je potpisom Povelje o bratimljenju 2014. godine prešla u iskreno prijateljstvo između Grada Lepoglave i slovenske Općine Loška Dolina, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač nazočio  je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Loška dolina održane u Starom trgu pri Ložu.

Nastavak je to odlične suradnje koju su započele organizacije civilnog društva s područja grada Lepoglave i općine Loška Dolina, a koja se proširila i na jedinice lokalne samouprave. Uoči svečane sjednice, zamjenik gradonačelnika Kovač susreo se satamošnjim načelnikom Janezom Komidarom s kojim je otvorio nekoliko tema o nastavku dosadašnje suradnje, a sve u smjeru boljeg povezivanja građana Grada Lepoglave i Općine Loške Doline u budućnosti.

- Kad imaš brata, imaš prijatelja za cijeli život. Grad Lepoglava redovito širi krug svojih suradnika, prijatelja i partnera, a s onima s kojima ima niz zajedničkih interesa i prepoznatljivu crtu uzajamne suradnje i poštovanja, odlazi na višu razinu. Suradnja se između naše dvije zajednice nakon bratimljenja nastavlja i dalje čime pokazujemo kako se ne radi o nekoj kurtoaziji već o iskrenoj suradnji i pravom prijateljstvu među ljudima koji ne vide političke i bilo kakve druge granice. Ono na čemu moramo sad dodatno raditi je povezivanje naših građana i raznih organizacija. Vatrogasci su otvorili taj oblik suradnje, a sad je red na druge. Naime, Loška Dolina i Lepoglava imaju toliko sličnosti i mogućnosti suradnje da sad imamo slatke brige kako to sve organizirati. Pihalni orkestar u rangu je naše Limene glazbe kao i tamošnji ženski pjevački zbor koji se savršeno može povezati s našim Collegiumom Artisticumom. Tu je i lokalni KUD koji odgovara izričaju Pušleka, a sportske kao i udruge mladih imaju i više nego zajedničkih dodirnih točaka – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Upravo je jedna takva suradnja, ona dobrovoljnih vatrogasnih društava Višnjice i Starog trga pri Ložu potaknula suradnju grada Lepoglave i općine Loška dolina, a koja je rezultirala potpisivanjem povelje o bratimljenju.
- Ne kaže se uzalud da vrijediš koliko prijatelja imaš. Lepoglava je ponosna na svoje tri pobratimljene slovenske općine. Uz Lošku Dolinu, dobre odnose njegujemo i s Idrijom i Železnikima – zaključuje zamjenik gradonačelnika Kovač.