Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Podijeljene jednokratne gradske potpore za 23 novorođene bebe

IZ GRADA Podijeljene jednokratne gradske potpore za 23 novorođene bebe


Drugi put u ovoj godini, u okviru gradskog pronatalitetnog programa, Grad Lepoglava je obiteljima s novorođenom djecom uručio jednokratne gradske potpore. Prigodna svečanost uručivanja potpori održana je u okviru programa obilježavanja Dana grada, a organizirana u Domu kulture u Lepoglavi gdje su gradonačelnik, Marijan Škvarić i njegov zamjenik, Hrvoje Kovač veselim roditeljima uručili novčane potpore i prigodne darove za 23 novorođene bebe – 12 djevojčica i 11 dječaka.

Ovisno o tome radi li se o prvom, drugom ili trećem odnosno svakom daljnjem djetetu u obitelji dodijeljene su potpore u iznosu od 1500, 2000 i 2500 kuna.
- U Gradu Lepoglavi na prvom su nam mjestu ljudi s naglaskom na one najmlađe zbog kojih radimo na razvoju našeg grada koji ćemo ostaviti upravo njima. Znamo da ove potpore nisu velike, ali su od srca i vjerujem da će pomoći roditeljima pokriti barem manji dio inače velikih troškova odgoja djeteta - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić najavivši dva značajna projekta kojima će se stvoriti uvjeti da sva djeca s gradskog područja pohađaju dječji vrtić. Riječ je o projektima rekonstrukcije i adaptacije objekta dječjeg vrtića u Lepoglavi te izgradnja vrtića u Višnjici.
- S adaptacijom i rekonstrukcijom zgrade vrtića u Lepoglavi i izgradnjom vrtića u Višnjici proširit ćemo vrtićke kapacitete tako da će sva djeca, među njima i ona jasličke dobi, moći pohađati vrtić što je cilj Grada Lepoglave – objasnio je Škvarić.
Pored toga, Grad Lepoglava planira pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja. Naime, uz povoljne stambene kredite koje mogu dobiti kroz program Ministarstva graditeljstva, Grad Lepoglava planira mlade obitelji koje rješavaju svoje stambeno pitanje osloboditi plaćanja komunalnog doprinosa.

Podjela jednokratnih potpora novorođenim bebama najdraža je aktivnost koja se u Gradu Lepoglavi provodi. Istaknuo je to zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.
- Ovo je tek prva u nizu potpora kojima Grad Lepoglava prati svoje najmlađe građane na njihovom putu odrastanja. Nakon što krenu u vrtić, školu i fakultete, očekuju ih i druge gradske potpore kao što su sufinanciranja pohađanja vrtića, prehrane i prijevoza te gradske studentske stipendije - spomenuo je Kovač.

Na dobivenoj jednokratnoj novčanoj potpori kao i ostalim gradskim potporama zahvalile su Nevenka Držaić iz Žarovnice i Željkica Šumiga iz Lepoglave. Istaknule su da će im dobivena potpora pomoći u opremanju djece i uređenju prostora u kojem borave. Pohvalile su brigu kojom Grad svojim građanima, a ponajviše onim najmlađima, nastoji omogućiti što bolji i kvalitetniji život u Gradu Lepoglavi.