Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradu Lepoglavi 15.000 eura za širenje wi-fi mreže

IZ GRADA Gradu Lepoglavi 15.000 eura za širenje wi-fi mreže


Europska komisija objavila je rezultate poziva za dodjelu financijske pomoći u promicanju internetske povezivosti u lokalnim zajednicama u okviru programa WiFi4EU. Među odabranim prijavama je i ona Grada Lepoglave kojem je dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura za financiranje postavljanja najsuvremenijih javnih pristupnih točaka bežičnom internetu.

- Nastavljamo s projektima razvoja našeg grada koje financiramo sredstvima iz Europske unije. Dobivena sredstva iskoristit ćemo za širenje wi-fi mreže koju će besplatno moći koristiti kako naši građani tako i svi oni koji posjećuju Lepoglavu. Riječ je o važnom segmentu razvoja našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zadovoljan što je još jedna gradski projekt dobio zeleno svjetlo kad je riječ o njegovom financiranju od strane Europske unije.

U ovom krugu natječaja Europska unija troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu financira s ukupno 51 milijun eura pri čemu se podnositeljima prijava, čije prijave zadovolje kriterije i zahtjeve natječaja, dodjeljuju vaučeri u iznosu od 15.000 eura. Uz pomoć tih vaučera gradovi i općine će moći javne i drugim središtima života lokalne zajednice.