Čet13082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradu Lepoglavi dodijeljeno pola milijuna kuna za financiranje projekta uređenja komunalne infrastrukture

IZ GRADA Gradu Lepoglavi dodijeljeno pola milijuna kuna za financiranje projekta uređenja komunalne infrastrukture


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano njih 70. Među odabranima dva su projekta koje je na poziv navedenog Ministarstva za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje prijavio Grad Lepoglava.

U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice Gradu Lepoglavi dodijeljeno je 200.000 kuna za projekt druge faze izgradnje trga i parkirališta u Donjoj Višnjici, dok je u okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima Gradu dodijeljeno 300.000 kuna za projekt "Sanacija nerazvrstanih cesta i nogostupa".
- Dobivenim iznosom od ukupno 500.000 kuna dodatno ćemo podići razinu komunalne infrastrukture na cijelom području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je na svečanosti održanoj u hotelu Sheraton u Zagrebu potpisao ugovore o sufinanciranju navedenih projekata.