Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Potpisan ugovor o uređenju nerazvrstane ceste u Žarovnici na dionici Antekolovići – Huđi

IZ GRADA Potpisan ugovor o uređenju nerazvrstane ceste u Žarovnici na dionici Antekolovići – Huđi


Gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je ispred Grada Lepoglave s obrtom Niskogradnja Huđek ugovor o radovima pojačanog održavanja nerazvrstane ceste NC 1-079 u Žarovnici, na dionici Antekolovići – Huđi.

Potpisivanjem navedenog ugovora stvoreni su uvjeti za početak radova na proširenju, asfaltiranju i uređenju oborinske odvodnje na navedenoj dionici u dužini većoj od 800 metara. Vrijednost ugovorenih radova s PDV-om je 923.187,48 kuna, a obrtu Niskogradnja Huđek dodijeljeni su putem natječaja kojeg je proveo Grad Lepoglava.

Rok izvoditelju za početak radova je 15 dana od potpisivanja ugovora nakon čega počinje teći rok od 60 dana u okviru kojih radovi moraju biti završeni.

- Uređenjem navedene dionice na tom ćemo području Grada Lepoglave, na kojem je prošle godine sanirano i klizište, komunalni standard podići na višu razinu. Ujedno, jedan je to u nizu zahvata na uređenju komunalne infrastrukture zahvaljujući kojem na zavidnu razinu podižemo komunalni standard na cijelom gradskom području – rekao je gradonačelnik Škvarić te istaknuo da je za realizaciju ovog projekta Grad Lepoglava dobio financijsku potporu Ministarstva graditeljstva u iznosu od 391.000 kuna.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Mjesnog odbora Žarovnica, Stjepan Vresk koji je izrazio zadovoljstvo skorim početkom radova na uređenju navedene dionice koja se nalazi upravo na području tog mjesnog odbora.

Nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Marijan Škvarić je u pratnji predsjednika MO Žarovnica, Stjepana Vreska te predstavnika obrta Niskogradnja Huđek obišao dionicu na kojoj će uskoro početi radovi.