Pon26102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Otvoreni radovi na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava

IZ GRADA Otvoreni radovi na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava


Polaganjem povelje u temelje zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava i službeno su započeli radovi na njenoj rekonstrukciji. Riječ je 12.275.785,64 kuna vrijednim radovima rekonstrukcije postojeće i izgradnje pomoćne zgrade te opremanju vrtićkog prostora.

Povelju su u nazočnosti uzvanika među kojima državnog tajnika u Ministarstvu obrane Zdravka Jakopa te saborskih zastupnika Božice Makar i Marija Habeka položili potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Gradonačelnik Škvarić tom je prigodom naglasio da je Lepoglava jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojem se u jednoj godini investira u izgradnju i uređenje čak dva dječja vrtića.
- Još smo 2016. krenuli s pripremom projektne dokumentacije, a zahvaljujući ovoj Vladi koja je otvorila natječaj na koji smo bili spremni prijaviti projekt rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava ostvarili smo potporu od 6.7 milijuna kuna. Danas smo dobili i odluku o dodjeli tih sredstava zahvaljujući kojima ćemo, uz sredstva koja smo osigurali u našem proračunu, za manje od godinu dana u centru Lepoglave dobiti zgradu ljepoticu i adekvatan vrtićki prostor - istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da je, nakon projekta Turističko kulturno informativnog centra, ovo drugi najveći kapitalni projekt u Gradu Lepoglavi.

Ugovor o dodijeli sredstava u Lepoglavu je donijela ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilde Copić koja je ovom prigodom kazala da Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provode program ruralnog razvoja koji nije namijenjen samo poljoprivrednicima nego i jedinicama lokalne samouprave.
- Cilj je da se osigura temeljna društvena infrastruktura u ruralnim krajevima kako bi u njima ostali živjeti mladi ljudi – rekla je Copić.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske u zadnje dvije godine puno ulaže u sjever Hrvatske pa tako u Varaždinsku županiju i Grad Lepoglavu.
- Vidim da su projekti Grada Lepoglave dobro pripremljeni jer prolaze prijave što rezultira time da se puno toga gradi. Drago mi je da smo općinama i gradovima, pa tako i Gradu Lepoglavi čiji se proračun poveća za više od 10 milijuna kuna, omogućili više sredstava u proračunu koja se koriste za ulaganja. Riješili smo probleme klizišta i ulažemo u male komunalne projekte, no najdraže nam je kad se sredstva ulažu u obrazovanje i djecu – istaknuo je Štromar.

Gradilište je blagoslovio vlč. Andrija Kopjar, kapelan župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a radovi su otvoreni uz prigodna program vrtićkih mališana i njihovih teta.
Otvorenju radova nazočili su i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić, gradski vijećnici, načelnici susjednih općina te drugi gosti i uzvanici.