Pon25012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Međunarodni festival čipke najveći je i najznačajniji čipkarski festival u Europi

IZ GRADA Međunarodni festival čipke najveći je i najznačajniji čipkarski festival u Europi


Sadržajem i kvalitetom Međunarodni festival čipke u Lepoglavi najveći je i najznačajniji čipkarski festival u Europi, a njegovo 23. izdanje ponudilo je dodatni iskorak u prezentaciji lepoglavske čipke. Tijekom tri je dana trajanja 23. Međunarodnog festivala čipke, zahvaljujući sudionicima iz čak 16 zemalja i 11 hrvatskih čipkarskih središta, Lepoglava bila čipkarsko središte svijeta. Zaključci su to organizacijskog odbora nakon provedene analize netom završenog 23. Međunarodnog festivala čipke doneseni, između ostalog, temeljem iznesenih utisaka i istaknutog zadovoljstva sudionika, brojnih uzvanika i posjetitelja festivala.

- Želja nam je bila na festivalu okupiti što veći broj relevantnih sudionika te na jednom mjestu prezentirati čipkarsko umijeće u čemu smo uspjeli. Također smo napravili značajan iskorak u predstavljanju naše lepoglavske čipke izložbom koja je pobudila veliku pažnju i oduševljenje kod posjetitelja. Želim spomenuti i da je razina uzvanika koji su posjetili festival bila na izuzetno visokoj razini što naš festival svrstava u najznačajnije kulturne manifestacije u Varaždinskoj županiji – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić izrazivši zadovoljstvo održanim popratnim festivalskim sadržajima. Uputio je pri tom zahvalu svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ove značajne kulturne manifestacije.

Nakon provedene analize netom završenog festivala započele su pripreme za 24. Međunarodni festival čipke. Izabrana je njegova tema. Bit će to "Čipka i umjetnost".