Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA U Gradu Lepoglavi grade se dva dječja vrtića

IZ GRADA U Gradu Lepoglavi grade se dva dječja vrtića


Grad Lepoglava jedinstven je među gradovima u Hrvatskoj s obzirom na to da se u njemu grade odnosno uređuju čak dva dječja vrtića.

Trenutno u Lepoglavi traju intenzivni radovi na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava. Riječ je o radovima na rekonstrukciji postojeće i izgradnje pomoćne zgrade nakon čega će uslijediti opremanje vrtićkog prostora. Radovi su vrijedni 12.275.785,64 kuna, a izvodi ih tvrtka Mipcro iz Ivanca.
Dio sredstava za navedene radove, 6.7 milijuna kuna, Grad Lepoglava osigurao je prijavom projekta na natječaj iz mjere 7.4, a ostatka iz gradskog proračuna iz kojeg će se u potpunosti financirati izgradnja još jednog vrtića na području Grada Lepoglave i to onog u Višnjici gdje su započele pripreme za početak gradnje oko 3.8 milijuna kuna vrijednog vrtića. Radovi su putem javnog natječaja dodijeljeni domaćoj tvrtki TTG iz Višnjice, a trenutno je, nakon što je uklonjen stari dotrajali objekt koji se nalazio na mjestu gdje će se graditi vrtić, napravljen iskop i izvršena potrebna ispitivanja terena koja su pokazala da je teren pogodan za gradnju. Čeka se još samo dovršetak izvedbenog projekta nakon čega će se započeti s gradnjom vrtićkog objekta u kojem će, kad bude završen, vrtić pohađati oko 50 mališana.

- Čak 70% ovogodišnjeg gradskog proračuna, odnosno oko 19 milijuna kuna, usmjerili smo realizaciji projekata vezanih uz predškolske programe, od čega najveći dio otpada na rekonstrukciju i izgradnju vrtića u Lepoglavi i Višnjici. Činimo sve kako bismo djeci odnosno obiteljima s gradskog područja osigurali uvjete odnosno standard zbog kojeg će ostati živjeti u Gradu Lepoglavi – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je ulaganje u djecu i mlade prioritet Grada Lepoglave što potvrđuju brojni gradski projekti i programi usmjereni upravo djeci i mladima. Potvrđuje to i status Grada prijatelja djece.