Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila Povelju Republike Hrvatske Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi

IZ GRADA Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila Povelju Republike Hrvatske Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je na svečanosti održanoj u njezinom Uredu na Pantovčaku 40-ak odličja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama kao izraz zahvalnosti za djela i umijeća kojima su pridonijeli razvoju i ugledu Hrvatske.
Jedno od priznanja – Povelju Republike Hrvatske Predsjednica je dodijelila Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi za izniman doprinos očuvanju izrade lepoglavske čipke i uspješne međunarodne promocije hrvatske etnografske tradicije.

Povelju je Predsjednica uručila gradonačelniku Marijanu Škvariću koji je predvodio lepoglavsko izaslanstvo u kojem su bili predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić, voditeljica Zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić te umjetnica i dugogodišnja članica organizacijskih odbora Međunarodnog festivala čipke Snježana Varović.

- Naše manifestacije tradicijske kulture čuvari su povijesnog nasljeđa i običaja koji se generacijama s uspjehom prenose s koljena na koljeno, a posebno me veseli što se mladi ljudi sa zadovoljstvom uključuju u promicanje tih temeljnih nacionalnih vrijednosti – istaknula je tom prigodom predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Ova Povelja iznimno je priznanje brojnim lepoglavskim čipkarica koje su ustrajno i s ljubavlju stoljećima redile lepoglavsku čipku koja je postala dio našeg nasljeđa. Zahvala je to i svima koji su utkali dio sebe u organizaciju naše najveće manifestacije – Međunarodnog festivala čipke na kojem s ponosom predstavljamo našu lepoglavsku čipku kao i čipkarsko umijeće naših čipkarica upisano na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Foto:Ured Predsjednice