Sub30052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Uz uređeni vodotok rijeke Bednje uredit će se šetnica

IZ GRADA Uz uređeni vodotok rijeke Bednje uredit će se šetnica


Na području vodotoka rijeke Bednje u neposrednoj blizini centra Lepoglave u budućnosti ne bi trebali gledati vatrogasce koji se bore s poplavama već građane koji uživaju u šetnji. Naime, s početkom godine započeli su intenzivni radovi na uređenju korita rijeke Bednje i okolnog područja koje Grad Lepoglava planira urediti u šetnicu.

- Zahvaljujem Hrvatskim vodama koje su prepoznale problematiku i u suradnji s Gradom Lepoglavom provode ovaj projekt koji uz sprječavanje poplava i uređenje vodotoka ima, za nas u Gradu Lepoglavi, vrlo važnu ekološku komponentu. Naime, želimo da to područje bude u funkciji građana te da ga koriste za rekreaciju u zdravom prirodnom okruženju. S namjerom da oplemenimo taj prostor nabavili smo 200 mladih stabala vrbe, topole i hrasta lužnjaka te ih ovdje zasadili – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova na uređenju korita rijeke Bednje u Lepoglavi te područja na kojem su zasađena mlada stabla. Učinio je to na sam Dan planeta Zemlje kako bi ukazao na potrebu očuvanja prirodnog okoliša, a što je Grad Lepoglava dosad i činio.
- Prijašnjih smo godina na Dan planeta Zemlje, u suradnji s Pčelarskom udrugom Čmalico, dijelili sadnice medonosnih stabala, a što ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije nismo mogli učiniti. No to nas nije spriječilo da područje Grada Lepoglave oplemenimo s novim stablima – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Nedavno su tako mlada stabla zasađena i uz uređeno korito potoka u centru Višnjice gdje također traju radovi koji imaju za cilj uređenje korita rijeka i potoka na cijelom gradskom području. Radove u suradnji s Gradom Lepoglavom provode Hrvatske vode.