Čet13082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football GRADSKO VIJEĆE Kada će biti sanirana županijska cesta prema Bednjici?

GRADSKO VIJEĆE Kada će biti sanirana županijska cesta prema Bednjici?


Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnik Robert Dukarić (HDZ) upitao je kada će biti sanirana županijska cesta prema Bednjici, na dionici od Gornje Višnjice do ulaska u Cvetlin.

- Cesta je u katastrofalnom stanju što najbolje osjete oni koji svakodnevno putuju tom cestom – istaknuo je postavljajući pitanje čelnim ljudima grada Lepoglave vijećnik Robert Dukarić dodajući da je svjestan kako je riječ o županijskoj cesti, tražeći od Grada da u kontaktu sa Županjskom upravom za ceste ishodi što hitniju sanaciju navedene dionice županijske ceste.

- Ne mogu govoriti u ime Županijske uprave za ceste, ali moram pohvaliti senzibilitet koji Županijska uprava za ceste i njen ravnatelj Tomislav Osonjački pokazuju za ovo područje. Navedena cesta jedna je od zadnjih cesta takve razine čija je sanacija u planu. Pokušat ćemo je, uz potporu vijećnika Županijske skupštine koja svake godine mora verificirati i potvrditi program ŽUC-a i uz podršku župana, uvrstiti u ŽUC-ov program sanacije – odgovorio je gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS).

Predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček (HDZ) dodao je da je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, s kojim je obišao navedenu dionicu, najavio njenu sanaciju.
- Ravnatelj ŽUC-a iskazao je volju da se ove godine asfaltira oko 600 metara te dionice – rekao je Maček koji je na sjednici uputio vijećničko pitanje zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Kovaču (SDP) vezano za klizište u zaselku Jakopi u Donjoj Višnjici.
- Mještani zaselka Jakopi vide da se saniraju okolna klizišta, a njihovo nikako da dođe na red pa ih to zabrinjava. No, Grad Lepoglava je naručio izvedbeni projekt sanacije klizišta. Poštujući prioritete struka je izradila redoslijed sanacije koji se poštuje, a prema kojem se krenulo u sanaciju klizišta na glavnim prometnicama. Nakon što se sanira klizište Glažari – Strupari, čija bi sanacija trebala  uskoro započeti, na redu će biti sanacija klizišta u zaselku Jakopi i to prema projektu koji je već ranije izrađen – odgovorio je Kovač.