Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football 14. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (1. DIO) Vijećnici postavili niz pitanja, najveći interes za komunal

14. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (1. DIO) Vijećnici postavili niz pitanja, najveći interes za komunal


Gradsko vijeće grada Lepoglave sastalo se po 14. puta održavši sjednicu koja je uobičajeno započela vijećničkim pitanjima.

Prva pitanja vijećnika bila su vezana za komunal. Gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS), na upit vijećnika Siniše Štefičara (SDP), Zlatka Heheta (HNS) i Zorislava Rodeka (HNS), osvrnuo se na nekoliko velikih kapitalnih investicija – izgradnju kanalizacije, sanaciju klizišta i postavljanje energetski učinkovite javne rasvjete. Gradonačelnik Škavrić tom je prigodom naglasio kako je riječ o značajnim gradskim projektima koji će komunalni standard, a time i kvalitetu života u Lepoglavi, podići na još veću razinu. Podsjetio je kako su za njihovu realizaciju većina sredstava, osim sanacije klizišta u Kameničkom podgorju i Donjoj Višnjici koja u najvećoj mjeri financira sam Grad Lepoglava, osigurana iz drugih izvora - Hrvatskih voda i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o više od sedam milijuna kuna dobivenih iz drugih izvora.

Vijećnik Robert Dukarić (HDZ) pitao je što je rekonstrukcijom niskonaponske mreže na području Višnjici istaknuvši kako pojedini višnjički zaselci nemaju javnu rasvjetu.
- Za usporedbu na području grada Lepoglave danas ima oko 1400 lampi, dok ih je 2001. godine bilo 160 – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši da to pokazuje o kolikom je ulaganju riječ kad je širenje javne rasvjete u pitanju.
- U Višnjici postoji problem jer nema dovoljan broj trafostanice koje bi osiguravale snagu potrebnu za širenje javne rasvjete. Elektra ima u planu postaviti četiri nove trafostanice što će omogućiti daljnje širenje javne rasvjete na cijelom gradskom području – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Škvarić.Vijećnik Željko Šoštarić (HSS) ponovno je pokrenuo pitanje postupka osnivanja Savjeta Gradskog vijeća grada Lepoglave koja je u konačnici dovela do njegove smjene. Pitao je Jedinstveni upravni odjel tko je u Službenom vjesniku Varaždinske županije, 28. 2. 2014. godine objavio odluku o osnivanju Savjeta Gradskog vijeća.
Dobio je kratak odgovor da je to učinio Jedinstven upravni odjel na kojem se Šoštarić zahvalio. Postavljanjem ovog pitanja  Šoštarić je vjerojatno aludirao na činjenicu da odluka o osnivanju Savjeta Gradskog vijeća, neosporena u službenim glasilima, još uvijek postoji.Kako se u gradu Lepoglavi gospodari otpadom zanimalo je vijećnika Alojza Gredelja (SDP).
- Svi se u Gradu Lepoglavi želimo kvalitetnim odnosom prema zbrinjavanju smeća, s naglaskom na njegovo odvajanje, ponašati gospodarski i ekološki odgovorno – odgovorio je gradonačelnik Škvarić dodavši da je Grad uz pomoć sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kupio kontejnere za selektirani otpad koji će biti postavljeni na četiri zelena otoka u centru Lepoglave što će građanima omogućiti selektivno odlaganje otpada.Hoće li se napokon sanirati oštećenja na nogostupu u ulici Hrvatskih pavlina koji od škole vodi prema Lepoglavskoj Vesi zanimalo je vijećnika Željka Breškog (HSP).
- Na pojedinim mjestima su jezera koja djeca zaobilaze tako da izlaze na cestu dovodeći se u opasnost – pojasnio je vijećnik Breški predloživši da se postojeća oštećenja saniraju asfaltom.
- Upoznati smo s tom problematikom. Dat ću nalog za sanaciju – odgovorio je gradonačelnik Škvarić dodajući da se pri tom neće ulaziti u veliku investiciju jer u planu navedeni nogostup urediti u okviru projekta izgradnje kanalizacijskog sustava.Da li će i ove godine Grad Lepoglava umirovljenicima koji imaju primanja manja od 1500 kuna dodijeliti 100 kuna pomoći zanimalo je vijećnika Ignaca Lončara (HSU).
- Da, to smo predvidjeli našim proračunom. Svi umirovljenici s mirovinom manjom od 1500 kuna dobit će potporu od 100 kuna. Znamo da to nije puno, ali će bar malo pomoći – najavio je gradonačelnik Škvarić kojemu je zadnje pitanje postavio predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček (HDZ).

- U kojoj fazi je postupak uklanjanja ruševnog objekta stare zgrade u Kamenici – pitao je Maček.
Gradonačelnik Škvarić pojasnio je postupke koje je poduzeo Grad Lepoglava i državne službe odgovorne za postupanje u takvim situacijama, a koji su rezultirali nalogom vlasniku za rušenjem  objekta, a na koji se on oglušuje.
- Zajedno s inspekcijskim službama obratit ćemo se nadležnom ministarstvu da nam da dozvolu za rušenje objekta s time da račun za rušenje podmiri njegov vlasnik – otkrio je Škvarić.