Čet21012021

Posljednje izmjene08:18:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football 14. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (2. DIO) Poznati dobitnici gradskih priznanja

14. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (2. DIO) Poznati dobitnici gradskih priznanja


Nakon vijećničkih pitanja, 14. sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave nastavljena je raspravama po ostalim točkama Dnevnog reda.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili Godišnji plan i program rada Dječjeg vrtića Lepoglava za pedagošku godinu 2014./2015. koji je predstavila njegova ravnateljica Nada Kuča te odluku o imenovanju Karmele Geček za ravnateljicu Gradske knjižnice Ivana Belostenca.

Potom su izabrali članove Savjeta mladih grada Lepoglave - savjetodavnog tijela Gradskog vijeća, čiji su se kandidati osobno predstavili Gradskom vijeću. Nakon tajnog glasanja, u Savjet mladih grada Lepoglave izabrani su: Martina Lončarek i njen zamjenik Krunoslav Jakopiček iz Udruge za sportsku rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, Tomislav Funda i njegov zamjenik Davor Prašnički te Darijo Rogina i njegov zamjenik Alen Mađar iz Gradske organizacije HDZ-a, Dario Mađar i njegova zamjenica Silvija Koščec iz Nezavisne udruge mladih, Vinko Strupar i njegova zamjenica Mihaela Grd iz Foruma mladih SDP-a, Nikolina Špac i njezina zamjenica Valnea Štefanek iz Odreda izviđača Lepoglava te Mario Žuliček i njegova zamjenica Viktorija Hehet iz Hrvatske narodne stranke-Liberalni demokrati. Ujedno je prihvaćen i Program rada i financijski plan Savjeta mladih grada Lepoglave za 2015. godinu.

Poznati dobitnici gradskih priznanja

Jednoglasno su članovi Vijeća donijeli Odluku o dodijeli javnih priznanja  Grada Lepoglave za 2014. godinu koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 8. prosinca.
Keramički obrt "Aguštanec" primit će priznanje za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju, Nezavisna udruga mladih i Stjepan Ficko za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu, Marija Rodek za životno djelo na području školstva i društvenog rada. Priznanje za životno djelo na području školstva i društvenog rada posthumno će biti dodijeljeno Antonu Rodeku.
- Ova priznanja su vrednovanje rada naših sugrađana koji su svoj rad pa i živote ugradili u razvoj našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS)Novi prijedlog dodjele studentskih stipendija

Ubuduće će pravo na stipendije studenti ostvarivati prema novim uvjetima i načinu. Naime, prihvaćen je od strane Gradskog vijeća novi prijedlog dodjele studentskih stipendija prema kojem će, po riječima zamjenika gradonačelnika Hrvoj Kovača (SDP), natječaj za dodjelu gradskih stipendija biti socijalno pravedniji, prilagođen Bologni, nagrađivati izvrsnost i bodovati invalidnost.
- Važno je da je ovaj prijedlog nastao u interakciji s onim na koje se odnosi, dakle s mladima odnosno studentima – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Kovač dok je gradonačelnik Škvarić još jednom ponovio da razvoj grada treba temeljiti na mladim obrazovnim ljudima.
- Na tom putu će im pomoći Grad Lepoglava i raspisati natječaj za stipendiranje u novoj akademskoj godini u siječnju iduće godine – dodao je Škvarić otkrivši kako će visina stipendije i iduće godine biti 500 kuna mjesečno.

Na sjednici Vijeća prihvaćen je Program modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada Lepoglave kojim će modernizirane i asfaltirane biti one dionice za koje je u cijelosti podmireno sufinanciranje od strane građana u visini od 15 posto. To je dionica Repikovec – Sestranec u Mjesnom odboru Lepoglava te dionica Čret – Vorovčak – Gorno 1. dio i dionica Borje – nastavak Svečeva hosta u Mjesnom odboru Lepoglavska Ves- Ukupna vrijednost radova procijenjena je na pola milijuna kuna.

Rasprava gradonačelnika Škvarića i vijećnika Šoštarića

Pred vijećnicima su se našla izvješća o reviziji učinkovitosti gospodarenja otpadom i o reviziji osnivanja i ulaganja u opremanje i razvoj poduzetničkih zona na području Varaždinske županije. Nakon obrazloženja koje je vezano za navedena izvješća dao gradonačelnik Marijan Škvarić, vijećnik Željko Šoštarić (HSS) postavio je pitanje o broju zaposlenih u solarnoj elektrani izgrađenoj u Poduzetničkoj zoni Lepoglava.
- Ova investicija omogućila je našim ljudima da rade na kupnji i dovozu materijala. Koliko će biti zaposlenih nemam podataka, to ovisi o investitoru – odgovorio je Škvarić naglasivši da će benefit grada Lepoglave biti komunalna naknada koju će vlasnik plaćati Gradu, a koja će, rekao je Škvarić, biti jedna od najvećih koju na području grada plaća neki od poduzetnika.Da Grad Lepoglava u 2015. godini ne namjerava dati koncesiju za komunalnu djelatnost koja se na gradskom području obavlja dodjeljivanjem koncesije vijećnici su odlučili jednoglasno kao što su donijeli i Odluku o ustupu prava vlasništva vertikalne platforme OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Na kraju sjednice vijećnik Željko Šoštarić zatražio je od gradonačelnika Marijana Škvarića da ga informira koliki je trošak puta gradske delegacije na svečanost dodjele statusa Europskog grada u Bruxelles zatraživši ujedno malo skromnosti u informiranju građana Varaždinske županije iznoseći podatak da je za objavu informacije o tome kako su protekli Lepoglavski dani, na duplerici jednog županijskog tjednika, Grad platio 10 tisuća kuna i da je takvih duplerica tijekom 2013.godine bilo šest. Pitao je i zašto MO Purga nije dobio flaksericu.
- Flakserice dijelimo mjesnim odborima  Odlazak u Bruxelles i informiranje nije trošak već investicija od koje ćemo imati veliku korist. Moramo prezentirati što radimo jer se to prati i boduje. Ne želim ići u Bruxelles sam već kao i drugi gradovi s delegacijom. Ako je to problem onda ću troškove pokriti sam sa svojeg računa. Sportaši u Bruxelles idu kombijem, a troje nas avionom jer moramo odraditi protokolarne obaveze, a to nije moguće nakon 16 sati putovanja kombijem. Ako to tražite od mene onda radije idite vi. I dio smještaja će biti besplatan. Kad smo imali prilike ići u Bruxelles predstaviti Lepoglavu. Ne želim se nikome opravdavati posebice ljudima koji će govoriti da je to glupost, da sve to košta, da je bolje da smo ostali kod kuće i da to sve ništa ne vrijedi – odgovorio je gradonačelnik Škvarić kojeg je Šoštarić prozvao da mu oduzima vijećničko pravo da postavlja pitanja.
- Ja vam ništa ne branim samo sam rekao da se ne slažem s vašim stavom – zaključio je Škvarić nakon će ga je Sjednica završena.