Čet21012021

Posljednje izmjene08:18:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football VIJEĆNIČKA PITANJA (1. DIO) Mogu li se kontejneri za otpad na zelenim otocima prazniti češće, što će Grad poduzeti vezano za odlazak pedijatrice iz Lepoglave

VIJEĆNIČKA PITANJA (1. DIO) Mogu li se kontejneri za otpad na zelenim otocima prazniti češće, što će Grad poduzeti vezano za odlazak pedijatrice iz Lepoglave


Na 23. sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave vijećnik Siniša Štefičar (SDP) ukazao je na problem punjenja pojedinih kontejnera za otpad na zelenim otocima.

Naime, upozorio je da na pojedinim zelenim otocima kontejnere za pet ambalažu građani napune vrlo brzo. Budući da u njima više nema mjesta te čekajući njihovo redovito pražnjenje, građani plastični otpad stavljaju pored njih pa taj otpad raznosi vjetar. Stoga je vijećnik Štefičar pitao da li postoji mogućnost da se takvi kontejneri prazne češće nego je to određeno rasporedom.

Odgovorio mu je gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS) ističući da nakon postavljanja 21 zelenog otoka na cijelom gradskom području, traje prijelazno razdoblje tijekom kojeg će se uvidjeti nedostaci i potrebe po pitanju njihove učinkovitosti te će se u skladu s njima postupati.
- U dogovoru s IVKOM-om organizirat ćemo češće pražnjenje kontejnera ili ćemo postaviti dodatne kontejnere na mjestima gdje se oni brže pune – dodao je Škvarić.

Pored ovog pitanja, vijećnik Štefičar predložio je da se drvena igrala na dječjim igralištima premažu zaštitnim premazom kako bi im se produljio vijek trajanja.

Što je s ispravnošću vode u lokalnim vodovodima i što će Grad poduzeti vezano za odlazak pedijatrice iz Lepoglave

Nakon provedene analize ispravnosti vode u lokalnim vodovodima utvrđeno je da je u četiri lokalna vodovoda zdravstveno neispravna za ljudsku uporabu. Vezano za to, vijećnik Zorislav Rodek (HNS) pitao je što vodovodni odbori s tim u vezi poduzimaju i kakva je ingerencija Grada Lepoglave po tom pitanju.

- U Gradu se moramo pridržavati zakona i ovlaštenja kad je vodoopskrba u pitanju. Grad je dobio izvješće u kojem stoji da su četiri lokalna vodovoda pronađene bakterije i da je voda proglašena neispravna za korištenje. To su lokalni vodovodi u Kameničkom Podgorju, Čretu, Crkovcu i Viletincu. Zavod za javno zdravstvo dao je nalog sanitarnoj inspekciji da napravi uvid u postojeće stanje nakon čega je inspektor naložio ispiranje vodovoda, kloriranje i ostale potrebne mjere – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić te istaknuo da je ingerencija Grada da s koncesionarima omogući građanima priključak na javni vodovod, a što je, istaknuo je, već omogućeno građanima na području Kameničkog Podgorja.

Vijećnik Rodek pitao je i što će Grad Lepoglava učiniti s obzirom na to da u Lepoglavi više neće raditi pedijatar važan za zdravstvenu skrb najmlađih žitelja grada.
Gradonačelnik Škvarić najavio je da će zatražiti sastanak s ravnateljem Doma zdravlja Varaždinske županije te tražiti očitovanje zašto je Lepoglava izgubila pedijatra i kakva rješenja nude da se taj problem riješi.

- Tražit ću i da se poduzmu mjere da se ne dogodi da izgubimo liječnika na pograničnom području grada – u Višnjici, te da se nastavi s projektom ugradnje dizala u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi – dodao je Škvarić.