Čet23012020

Posljednje izmjene11:20:57 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football VIJEĆNIČKA PITANJA 1. DIO Zbog čestih promjena doktora negoduju mještani Višnjice u kojoj će u listopadu početi gradnja nogostupa

VIJEĆNIČKA PITANJA 1. DIO Zbog čestih promjena doktora negoduju mještani Višnjice u kojoj će u listopadu početi gradnja nogostupa


- S obzirom na rezultate koje postižu mladi glazbenici iz Višnjice te na interes koji pokazuju za glazbu, zanima me da li se i u Višnjici mogao organizirati rad Glazbene škole - pitala je vijećnica Slavica Cingesar (HNS) na aktualnom satu 25. sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnica Cingesar upozorila je i da mještani Višnjice negoduju zbog učestalih promjena liječnika koji rade u ambulanti u Višnjici te je pitala da li postoje informacije da će se taj problem riješiti odnosno da li je liječnica koja je počela raditi u ambulanti u Višnjici, gdje je i stanuje, trajno rješenje.
- Ponukan vašim pitanjem zatražit ću od ravnatelja Glazbene škole Varaždin informacije o tome koliko je upisanih u Glazbenu školu u Lepoglavi s područja Višnjice. Inicirat ću i sastanak s ravnateljem Glazbene škole i ravnateljima osnovnih škola s gradskog područja kakao bi utvrdili mogućnosti djelovanja Glazbene škole i u drugim školama. Na sastanak ću pozvati i predstavnike Limene glazbe kako bi razgovarali o činjenici da se sve manje djece odlučuje glazbeno školovati za puhače instrumente što utječe i na nastavak tradicije djelovanja Limene glazbe Lepoglava - odgovorio je gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS).

Što se rada zdravstvene ambulante u Višnjici tiče, gradonačelnik Škvarić je istaknuo da na pograničnom području mora biti osigurana zdravstvena skrb za sve građane koji žive na tom području te da s toga Grad sufinancira rad sektorske ambulante u Višnjici kao i one u Kamenici.
- Čuo sam za problem česte promjene liječnika u Višnjici. Da li je liječnica koja sad radi u Višnjici dugoročno rješenje tražit ću da mi odgovori ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije – odgovorio je gradonačelnik Škvarić dodajući da će Grad učiniti sve da se pronađe najbolje rješenje kako u pitanje ne bi bio doveden rad ambulante u Višnjici.

Gradnja nogostupa počinje u listopadu

I vijećnik Robert Dukarić (HDZ) upozorio je na probleme vezane za rad zdravstvene ambulante u Višnjici odnosno česte promjene liječnika ističući da sve više nezadovoljnih ljudi uzima svoje zdravstvene kartone iz ordinacije u Višnjici i odnose ih u druge ambulante što ugrožava budući rad višnjičke ambulante.
Predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček (HDZ) predložio je da se napravi zajednički sastanak na temu rada zdravstvene ambulante u Višnjici, a na kojem će uz predstavnike Grada Lepoglave te predstavnike Doma zdravlja Varaždinske županije i mještana Višnjice biti nazočan i župan Varaždinske županije.

Vijećnik Dukarić postavljajući drugo pitanje istaknuo je da na području Višnjice u ovoj godini nisu odrađene najavljene investicije vezane za izgradnju nogostupa i uređenja trga kod crkve. Dodao je i da Županijska uprava za ceste ne održava prometnice te pri tom naveo cestu prema Zalužju.
- U dogovoru s ravnateljem Županijske uprave za ceste ove će godine krenuti izgradnja nogostupa u Višnjici. Imamo napravljen projekt za tri pravca. Prvi je od Sutinske do Lipe, onda nastavljamo dalje prema Zlogonju. Dalje nastavljamo od izlaza iz Višnjice prema Zalužju – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da će ŽUC kroz kreditno zaduženje od oko 20 milijuna kuna pojačati kapitalna ulaganja na županijskim prometnicama.
- Naglašavam da bi se ove godine moralo krenuti s radovima na nogostupu na županijskoj cesti od Sutinske do Lipe – zaključio je gradonačelnik Škvarić na kojeg se nadovezao predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček rekavši da je u razgovoru s ravnateljem ŽUC-a dobio obećanje da bi radovi trebali krenuti tijekom listopada ove godine.