Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football VIJEĆNIČKA PITANJA 2. DIO Rasprava o sigurnosti ugibališta i dječjeg igrališta u Vulišincu te o jahanju konja oko biste bojnika Dragutina Naglaša

VIJEĆNIČKA PITANJA 2. DIO Rasprava o sigurnosti ugibališta i dječjeg igrališta u Vulišincu te o jahanju konja oko biste bojnika Dragutina Naglaša


- Prije šest mjeseci sam tražio da se izmjesti ugibalište i igralište u mjestu Vulišinec. Svojim nečinjenjem ugrozili ste ljudske živote jer je na tom mjestu došlo do prometne nesreće. Što s tim u vezi poduzimate – pitao je vijećnik Stjepan Črepinko (HSS) gradonačelnika Marijana Škvarića (HNS) na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Lepoglave postavljajući vijećničko pitanje. Istaknuo je pri tom da je, prema informacijama koje ima, ovo 12. prometna nesreća koja se dogodila na navedenom mjestu te da će sljedeći puta protiv gradonačelnika podnijeti kaznenu prijavu ako se na navedenom mjestu dogodi nesreća i netko strada.

Pitao je vijećnik Črepinko i gdje su "nestale" betonske cijevi koje su se nalazile kod Zagorjepleta.
- Koliko je Grad dobio njihovom kupnjom i koliko izgubio njihovom transakcijom – tražio je da mu se odgovori vijećnik Črepinko.
- Autobusno ugibalište Vulišinec napravljeno je u skladu sa zakonskim odredbama te u dogovoru s ljudima i Mjesnim odborom Vulišinec – Viletinec. Prema sugestijama postavljene su i zaštitne ograde – rekao je gradonačelnik Škvarić te dodao da bi se trebalo raspravljati o tome zašto se dogodilo 12 prometnih nesreća odnosno zašto vozači na tom djelu voze prebrzo pa ne mogu savladati zavoj.
- Sigurnost djece nije ugrožena, ali mi ćemo još jednom zatražiti mjerodavno mišljenje policije o sigurnosti odnosno treba li se još nešto po tom pitanju napraviti – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Na pitanje o betonskim cijevima gradonačelnik je odgovorio da je situacija vrlo jednostavna.
- To su IVKOM-ove cijevi i on ih je upotrijebio u okviru svojih aktivnosti – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Zašto je dozvoljeno da se oko biste bojnika Dragutina Naglaša jašu konji

Vijećnik Željko Breški (HSP AS) pitao je kako se moglo dozvoliti da se oko spomenika bojniku Dragutinu Naglašu za vrijeme trajanja Festivala čipke jašu konji.
- Sramota je da se pored biste jednog od najvećih heroja Domovinskog rata šeću konji koji tamo vrše nuždu – rekao je vijećnik Breški te pitao zašto ove godine nije postavljena tabla na kojoj bi pisalo da je to park Dragutina Naglaša.

Da nije postojala nikakva loša namjera istaknuo je, odgovarajući na pitanje vijećnika Breškog, gradonačelnik Marijan Škvarić.
- To je javna površina koja je dostupna svima. Sprjećiti dolazak životinja na taj prostor općenito, možemo jedino postavljanjem ograda. Vjerujem da su organizatori konje za jahanje htjeli staviti u prostor do kojeg se može doći a da se ne prelazi cesta odnosno stvara opasnost za djecu. Ujedno, vlasnik konja za jahanje je branitelj i on zasigurno ne bi činio nešto čime bi omalovažio žrtvu branitelja – odgovorio je gradonačelnik Škvarić uputivši primjedbu na način na koji se tog dana reagiralo na navedenu situaciju.
- Tamo su bili gosti. Dobio sam poruke kojima su me pitali koji se to ljudi deru u parku – rekao je gradonačelnik pozvavši da se rješenja možebitnih problema traže razgovorom.

Na pitanje o imenovanju parka gradonačelnik Škvarić pojasnio je da je za imenovanje parka potrebno provesti određenu proceduru u koju je uključeno i Gradsko vijeće.
- Sve aktivnosti vezane uz branitelje provodimo upravo u dogovoru s braniteljima pa tako i projekt uređenja spomen – parka u blizini parka s bistom Dragutina Naglaša. Želimo da kad dovršimo taj projekt skupno odradimo i aktivnosti vezane za imenovanja javnih prostora – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.
Vijećnik Breški izrazio je nezadovoljstvo uređenjem navedenog parka zatraživši da se park, posebice prostor oko biste preuredi. Za to je ponudio i svoju pomoć.

Drugo pitanje vijećnika Breškog odnosilo se na čišćenje potoka u Lepoglavskoj Vesi. Istaknuo je da taj potok nitko ne čisti i da je zarastao te izgleda kao i prije kad nije bilo uređeno korito.
Gradonačelnik Škvarić je kazao da je od strane Grada upućen dopis Hrvatskim vodama sa slijedom aktivnosti koje treba provesti na gradskom području, a koje nisu provedene, a među kojima je i uređenje potoka u Lepoglavskoj Vesi kao i potoka u Sestrancu, potoka u Žarovnici i potoka Dunaj.
- Grad nema ingerenciju nit smije raditi na tome – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.